7 redenen waarom je de musical SKY echt moét zien

Ken je de musical 'SKY' al? Niet? Je mist wat! 7 redenen waarom je deze musical echt moét zien! 1. SKY is in 3D De musi...

Lees ook

Ken je de musical ‘SKY’ al? Niet? Je mist wat! 7 redenen waarom je deze musical echt moét zien!

1. SKY is in 3D

De musical ‘SKY’ is in 3D. Het acteerwerk on stage wordt versterkt door levensgrote 3D-beelden op de achtergrond. En dat is best een unieke ervaring!

7 redenen waarom je SKY de Musical echt moet zien

2. Team Marco, John en Robin

Deze spectaculaire musical is gemaakt door Marco Borsato (midden) en John Ewbank (rechts). Voor de uitwerking kregen zij hulp van beroemde musicalproducent Robin de Levita (links). En ja, Robin is echt een grote: hij deed op Broadway onder andere ‘Hamlet’ (met Ralph Fiennes), ’42nd Street’, ‘Urinetown’ en ‘Into the Woods’. En in Londen produceerde hij ‘The Who’s Tommy’, ‘Chicago’, ‘West Side Story’ en ‘The Full Monty’. Voor Stage Entertainment was hij nauw betrokken bij ‘The Phantom of the Opera’, ‘Miss Saigon’, ‘Les Misérables’, ‘The Lion King’, ‘Cats’, ‘Titanic’, ‘Cabaret’ en niet te vergeten: produceerde samen met Fred Boot de musical Soldaat van Oranje. Het script is trouwens van (we quoten Marion Pauw:) ‘de geweldige Sarah Miles’, een echt multitalent (ze schrijft, danst, regisseert, you name it). Samen met John werkte zij aan deze musical. Fun fact: ze deed de choreografie bij ‘Soldaat van Oranje’, dus met twee van de drie had Sarah al een klik.

7 redenen waarom je SKY de Musical echt moet zien

3. De muziek

Het is een musical met muziek van Marco Borsato. Je hoort bekende nummers als: ‘Mooi’, ‘Afscheid nemen bestaat niet’, ‘Vlinder’, ‘Was mij’ en ‘Ik kan het niet alleen’. Maar je hoort ook nieuwe muzikale hoogstandjes van Marco!

4. Het verhaal

Hoewel ‘SKY’ over het 16-jarige tienermeisje Sky gaat, is het geen typische tienermusical. Het verhaal laat op indringende wijze zien met welke actuele problemen pubermeisjes te maken hebben. Denk aan drugs en (cyber)pesten. Daarnaast moet Sky het verlies van haar vader verwerken. Hoe gaat zij daarmee om en hoe gaat een school en de rest van haar wereld daarmee om? Soms zware onderwerpen, maar ‘SKY’ brengt dit prachtig in beeld. En ja, dat betekent dat je af en toe een traantje weg moet pinken… (Zelfs Marco…)

5. Matteo van der Grijn

Dit is Matteo van der Grijn. Wat. Een. Stem. Heerlijk om naar te luisteren, en hij kan nog zingen ook! Matteo speelt in ‘SKY’ de rol van Edward Nieuwman, de vader van Sky. Edward heeft zichzelf van het leven beroofd en daar moeten Sky en haar moeder (Julie Nieuwman, gespeeld door Lone van Roosendaal) mee om zien te gaan.

7 musical

6. Lisse Knaapen

Lisse speelt de rol van Sky. Ze was helemaal overdonderd toen ze de hoorde dat ze de hoofdrol te pakken had: “Ik had er meteen zoveel zin in. Een totaal nieuw stuk, met nieuwe technieken en een sterk verhaal dat goed bij me past. Fantasievol en inspirerend. Ik kan niet wachten.” En dat de rol bij haar past, zien we zeker terug. Ze kan zo voor 16-jarige Sky door, je gelooft alles wat ze zegt, doet en zingt. En zingen kan ze!

musical

7. Alice in Wonderland

Het verhaal van de musical ‘SKY’ is een bewerking van ‘Alice in Wonderland’. Dus als je fan was van Alice en haar perikelen, dan is deze moderne bewerking zeker de moeite waard. De verschillen:

  • Sky is wat jonger dan Alice (16 vs. 19).
  • Het witte konijn is haar vader (kijk maar naar de kleding van Matteo).
  • De hartenkoningin is de pestkop van de school, Cynthia, gespeeld door Daisy Duin.
  • En Absolem, de blauwe rups, is in Sky Howie (gespeeld door Roben Mitchell). Howie is een mix van de ‘Mad Hatter’ en Absolem. Maar hij doet wel het zelfde. Hij geeft Sky dat juiste zetje naar het rechte pad…

De musical ‘SKY’ is te zien in Theater Amsterdam. De voorstelling gaat 3 april in première. Wil jij nu ook naar ‘SKY’? Dat kan nu met speciale korting! Klik hier voor meer informatie of om direct te reserveren.

Laatste nieuws

Zie ook