Dit wist je nog niet over de film Pretty Woman

'Pretty Woman'. Wie kent deze film niet? Zakenman Edward (Richard Gere) wordt verliefd op prostituee Vivian (Julia Rober...

Lees ook

‘Pretty Woman’. Wie kent deze film niet? Zakenman Edward (Richard Gere) wordt verliefd op prostituee Vivian (Julia Roberts). Zwijmel zwijmel… Maar deze 15 dingen wist je vast nog niet over de film!

1. Het is een Disney-film. Alleen dan zonder Disney-prinsessen…

2. De film zou eigenlijk ‘3000 dollar’ heten. (Dat is het bedrag dat Edward en Vivian overeenkomen.)

3. Sandra Bullock, Meg Ryan, Madonna, Kristin Davis, Sarah Jessica Parker en Drew Barrymore waren allemaal in de running voor de rol van Vivian.

4. Julia’s hoofd is gephotoshopt op de beroemde poster van ‘Pretty Woman’. Het is niet haar echte lichaam. Het haar van Richard Gere is ook zwart, terwijl het in de film grijs is.

5. Het verhaal zou eigenlijk een donker drama worden over prostitutie in Los Angeles en Vivian zou verslaafd zijn aan drugs.

6. In het Beverly Wilshire-hotel in Beverly Hills kun je kiezen voor een ‘Pretty Woman-experience’. Je moet er wel 100.000 dollar voor neerleggen…

7. De scène waarin Edward het doosje waar de dure ketting in zit, dichtslaat op Vivians vingers, was geïmproviseerd door Richard Gere.

8. De ketting kostte 250.000 dollar.

9. De opera die Vivian en Edward gaan bekijken, is ‘La Traviata’. Deze gaat over een een prostituee die verliefd wordt op een rijke man.

10. John Travolta deed auditie voor de rol van Edward. Sylvester Stallone sloeg de rol af, thank god… Ook Christopher Reeve, Denzel Washington en Daniel Day-Lewis kwamen in aanmerking voor de rol.

11. Deze bloopers moet je zien:

12. Tijdens de scène waarin Julia Roberts lacht om de zwart-wit comedy op tv, moest de regisseur onder haar voeten kietelen om haar aan het lachen te krijgen.

13. Julia Roberts was ontzettend zenuwachtig voor de sexscène. Het zweet brak haar uit.

14. Richard Gere speelt echt piano in de pianoscène en schreef de muziek zelf.

15. Deze deleted scenes moet je zien:

Dit vind je vast ook leuk om te lezen:

Laatste nieuws

Zie ook