En het nieuwe Zweedse prinsje heet…

Kroonprinses Victoria van Zweden is gisteravond bevallen van een zoon en het nieuwe prinsje heet Zijne Koninklijke Hoogh...

Lees ook

Kroonprinses Victoria van Zweden is gisteravond bevallen van een zoon en het nieuwe prinsje heet Zijne Koninklijke Hoogheid Prins Oscar.

Net als bij hun eerste kind, prinses Estelle, hebben Victoria en Daniel zich niet veel aangetrokken van tradities en hun zoontje een voornaam gegeven die ze gewoon mooi vonden. Voluit heet het jongetje Oscar Carl Olaf van Zweden, daarin zitten wel wat familiaire vernoemingen. Een titel heeft hij ook al: hertog van  Skåne. Prins Daniel is vanmorgen samen met prinses Estelle Victoria en de baby gaan ophalen. Het kroonprinselijk gezin gaat thuis op Slot Haga de kraamtijd in.

Dit is de eerste foto van het prinsje!

© Kungahuset.se  © Kungahuset.se

Prinses Estelle (4) blijft gewoon haar recht op de kroon en de troon houden, de wet dat jongens voor gaan is jaren geleden al afgeschaft in Zweden.

Prins Daniel gaf een persconferentie

“Alles is heel goed gegaan en het is ook heel snel gegaan,” zei prins Daniel op de persconferentie naar aanleiding van de geboorte van zijn tweede kind. Hij voegde eraan toe dat hij erg onder de indruk was van zijn echtgenote. “Jullie vrouwen hebben oerkracht. Hij lijkt op zijn moeder, dat doet me deugd.” Daniel was bij de hele geboorte aanwezig en knipte zelf de navelstreng door.

Hij lijkt op zijn moeder, dat doet me deugd.

Prins Carl Philip kwam meteen langs

Victoria zoon CP 2016
Victoria en haar man Daniel worden bedolven onder de felicitaties. Vic’s zus Madeleine deed het niet alleen persoonlijk maar ook via Facebook: ‘Felicitaties aan mijn zus Victoria en Daniel met de geboorte van hun zoon, zo blij in Stockholm te zijn!’ Broer Carl Philip kwam persoonlijk langs in het ziekenhuis om zijn nieuwe neefje te ontmoeten. Hij staat op het punt om zelf voor het eerst vader te worden, zijn vrouw prinses Sofia (zie hieronder) is bijna uitgerekend.

Victoria zoon Sofia bijna uitgerekend

Officieel onthaal met kanonschoten

Victoria zoon Daniel 2016

Ter ere van de geboorte van kleine Oscar worden kanonschoten afgeschoten in vijf Zweedse steden: Stockholm, Boden, Härnösand, Karlskrona en Gothenburg. Koning Carl XVI en koningin Silvia hebben nu vier kleinkinderen, waaronder Leonore en Nicolas van prinses Madeleine en Chris O’Neill. Victoria en Daniel zullen de komende dagen onder elkaar doorbrengen, om samen met Estelle te genieten (en te wennen) aan de gezinsuitbreiding.

Laatste nieuws

Zie ook