Ideaal: zo heb je nooit meer last van statische kleding

In de winter heb je niet alleen vaker last van statisch haar, maar ook van een statisch geladen outfit. Die elektricitei...
@media (max-width: 679px){#fig-616ee603225f6 img.lazyloading{background: #eee;}#fig-616ee603225f6 img{#fig-616ee603225f6 img.lazyloading{width: 470px;height: 470px;}}@media (min-width: 680px) and (max-width: 680px){#fig-616ee603225f6 img.lazyloading{background: #eee;}#fig-616ee603225f6 img{#fig-616ee603225f6 img.lazyloading{width: 624px;height: 624px;}}@media (min-width: 681px) and (max-width: 1320px){#fig-616ee603225f6 img.lazyloading{background: #eee;}#fig-616ee603225f6 img{#fig-616ee603225f6 img.lazyloading{width: 1290px;height: 726px;}}@media (min-width: 1321px){#fig-616ee603225f6 img.lazyloading{background: #eee;}#fig-616ee603225f6 img{#fig-616ee603225f6 img.lazyloading{width: 948px;height: 533px;}}Ideaal: zo heb je nooit meer last van statische kleding

1. Pak een metalen kledinghanger

Vlak voordat je je trui aandoet, haal je een metalen kledinghanger door de binnenkant van je trui. Het metaal ontlaadt, de statische lading verdwijnt, en je kan daarna schokvrij naar buiten. Heb je geen metalen kledinghanger? Met een ander metalen voorwerp bereik je hetzelfde effect.

Merk je pas dat je statisch geladen bent als je je outfit al aan hebt? Houdt de metalen kledinghanger (of een ander metalen voorwerp) dan tussen je huid en je kleding.

2. Raak geaard metaal aan

Elk stuk metaal dat direct de grond in gaat, zou je schokvrij moeten maken. Denk aan een radiator, waterkraan of een metalen hek.

3. Trek leren schoenen aan

Heb je een paar leren must have schoenen in onze Beau Boutique gespot? Dan is dit het juiste excuus om ze direct te kopen. Leren schoenen (het liefst met leren zolen) houden je gegrond. Leer zorgt ervoor dat elektrische lading zich niet zo makkelijk opbouwt als bij schoenen en zolen van rubber.

4. Spray wasverzachter op je outfit

Waar wasverzachter al niet goed voor is! Vul een plantenspray met een bodempje wasverzachter (10%) en vul de rest aan met water (90%). Spray de delen van je kleding die het snelst aan je huid kleven in met de mix, vooral aan de binnenkant: daar wrijft de stof langs je huid en dat zorgt voor de statische lading. En bonus: je kleding ruikt lekker naar wasverzachter.

5. Houd een veiligheidsspeld op zak

Het is altijd handig om een ijzeren veiligheidsspeld op zak te hebben. Niet alleen voor splinters na een winterse boswandeling met de hond, maar ook om statische lading te voorkomen. Het metaal ontlaadt en voorkomt dat je een schok krijgt als je iets aanraakt dat geleidt. Stop het speldje in een zoom of naad aan de binnenkant, niemand die het ziet. (En niemand die het voelt. De schok dan...)

6. Stop een vingerhoedje in je zak

Vind je een veiligheidsspeld te gevaarlijk? Doe dan een ander metalen voorwerp in je zak, bijvoorbeeld een vingerhoedje. Door het vingerhoedje in je zak te hebben, verminder je de opbouw van statische elektriciteit en zul je merken dat je kleren minder vastplakken aan je huid. En een beetje gek maar het werkt wel: raak dingen waar je vaak een schok van krijgt eerst aan met het vingerhoedje om je vinger. Werkt echt.

Shop de vingerhoedjes direct.

7. Spuit haarlak aan de binnenkant van je kleding

Haarlak houdt niet alleen je haar in model, maar ook je kleding. Houd de bus dertig centimeter (ongeveer een armlengte) of meer van je kleding vandaan, het is niet de bedoeling je kleding net zo hard als je haar te krijgen. Spray een dun laagje op de binnenkant van je kleding. Dit helpt overigens ook perfect tegen statisch haar (en deze tips ook)!

8. Was je kleding met een scheut azijn

Preventief je kleding ontladen? Dat kan door je kleding met een scheut azijn of stukje zilverfolie te wassen.

9. Skip de wasdroger

Als er iets is waar je kleding statisch van wordt, dan is het wel de wasdroger. Laat je kleding gewoon lekker over een wasrekje drogen: scheelt meteen weer op je energierekening.

10. Gebruik een antistatisch droogtrommeldoekje

Wrijf met een antistatisch droogtrommeldoekje over je statische kleding. Zowel aan de buitenkant als aan de binnenkant. Als je dit goed doet, dan zou de statische lading overgebracht moeten zijn op het doekje.

11. Waterverstuiver

Spuit wat water op de buitenkant van je jurk, op de plekken waar je je outfit aan je huid voelt plakken. Dit helpt om statische lading snel te laten verwijderen. Spuit niet te veel, het moet wel kunnen drogen. Je wilt niet met natte plekken ergens binnenkomen. Eenmaal droog, blijft de statische lading ook weg.

Tip: Bol.com heeft nu leuke roze verstuivers, voor €2,19

12. Antistatische spray

Waarschijnlijk heb je er nog nooit van gehoord, maar deze spray kun je online kopen voor ongeveer €20/30. Gewoon even een paar spraytjes aan de buitenkant op de plekken waar de stof blijft plakken, en problem solved.

13. Hydrateer je huid

Smeer je huid in met een beetje hydraterende bodylotion, dat voorkomt dat je huid statisch geladen wordt. En dan blijft er niets plakken. Dit is vooral handig als je outfit maar op een aantal plekken blijft plakken.

14. Stop je panty's even in de vriezer

Dat zorgt er niet alleen voor dat je panty's langer meegaan, maar vermindert ook de statische lading. Een half uurtje is voldoende.

15. Draag kleding van natuurlijke vezels

Synthetische vezels zijn vatbaarder voor statische lading. Natuurlijke vezels houden vocht makkelijker vast en aangezien droogte en wrijving een voedingsbodem voor statische lading zijn, is een natuurlijk vezel ideaal als je schokvrij door het leven wilt gaan.

Laatste nieuws