Getting ready: Een gezonde en sprankelende huid voor de feestdagen

Een huid stralender dan de kerstversiering? Zo pak je dat aan deze decembermaand.

Een mooie outfit, een leuk aangeklede tafel, een rijkelijk versierde kerstboom en een uitgebreid menu: in december gaan we voor het beste van het beste, óók voor onze huid.

En nee, dat kost je niet alleen maar meer kerststress. Niet alleen kan je huidverzorgingsroutine juist een momentje van ontspanning zijn, ook is liefdevol je skincare-producten aanbrengen natuurlijk een feestje voor de huid. Met als resultaat dat je straks sprankelend het holiday season tegemoet gaat.

Healthy holiday skin

Move over, kerstboom. Ook jouw huid mag de show stelen tijdens de feestdagen. Dat we er helaas opnieuw een kleiner feestje van moeten maken dan normaal, betekent niet dat het minder spectaculair hoeft te zijn. Hoe zorg je ervoor dat je ondanks de drukte en onregelmatigheid van het feestseizoen straks toch je healthy glow laat zien in het gezellige kaarslicht? Wij leggen stap voor stap uit hoe je jouw huid deze winter extra liefde geeft.

Cleanse & Clay

Een goed gereinigde huid is het halve werk! Om ervoor te zorgen dat we regelmatig naar onze cleanser grijpen, kiezen we het liefst een product dat effectief en makkelijk in gebruik is. Denk bijvoorbeeld aan deze milde Cleansing Oil, een reiniger op basis van natuurlijke ingrediënten zoals zuiver plantaardige sojaboonolie. De hydrofiele olie kun je mengen met water, waardoor vuil makkelijker van de huid verdwijnt. Daarnaast zorgt de cleansing oil ervoor dat je huid gevoed wordt en niet uitdroogt, geen kleinigheidje in de winter!

Kan je huid wel een extra grondige reiniging gebruiken? Combineer de olie dan met het Cleansing Clay gezichtsmasker. Terwijl jij lekker wegdroomt bij een kerstfilm, werkt het masker als een detox voor je huid. Vaarwel, afvalstoffen, onzuiverheden en overtollig talg! Door je gezicht met regelmaat nét dat beetje extra liefde de geven en een dieptereiniger te gebruiken, zie ja al snel resultaat.

Sparkle & Spray

Naast het seizoen van gezelligheid is de winter helaas ook het jaargetijde van een ruwere, drogere huid. Nu we de verwarming een standje hoger zetten, kan onze huid wel een hydratatieboost gebruiken, zodat voedingsstoffen gewoon door onze skin vervoerd kunnen blijven worden. Bescherm je huid bijvoorbeeld na een goede crème met de Sparkling Spray. Deze spray zorgt ervoor dat de voedende stoffen uit je crème beter worden opgenomen en dat je vel een stuk meer gehydrateerd blijft. Ook handig: de spray kan ook matterend werken wanneer je huid gaat glimmen door een (vette) crème. Geen glans, wel een gezonde glow!

No Stress & Relax

Hoe feestelijk deze maand ook is, helaas gaat ook stress weleens met de feestdagen gepaard, helemaal nu we vaak niet weten waar we precies aan toe zijn. Probeer van je huidverzorging daarom een moment van rust en me time te maken. Meer rust pakken en minder stressen is bovendien niet alleen goed voor je mentale gezondheid, ook je huid heeft baat bij meer mindfulness (denk maar aan die vervelende fronsrimpel!). Kan je gezichtshuid na dit veelbewogen jaar wel een ont-stressend product gebruiken? De werkstof Calmosensine in de Personal Choice kan (expressie)rimpels helpen ontspannen, waardoor ze na langdurig gebruik ook minder zichtbaar worden. Daarnaast boost dit product ook het collageen, waardoor de zichtbaarheid van je fijne lijntjes ook nog eens wordt verkleind. Zorgeloos stralen!

Dream & Cream

December is ook de tijd van het jaar om terug te blikken, en dat is ook precies wat we doen met de 24-hour Skin Balancing crème. Die staat namelijk al ruim dertig jaar bekend als een van de basisproducten als het om huidverbetering gaat. De crème is ontwikkeld door hannah in combinatie met hun beroemde bindweefselmassage. Je kunt het product zien als een rijke conditioner die de huid voedt en in balans brengt. Na het gebruik is de huid gehydrateerd, voelbaar flexibeler en gezond glanzend. Een echte dream cream dus, die niet voor niets al meer dan drie decennia favoriet is. Helemaal in de winter is het hydraterende effect van deze crème méér dan welkom.

Fine & Finish

De finishing touch, of het nou om de feestdagen of 'n doordeweekse dag gaat, is een subtiel vleugje kleur toevoegen aan je huid. Deze extra sprankeling kan ook zonder dikke laag make-up. All you need is een dotje Touch of Colour voor een prachtige teint. De hoogwaardige pigmentpoeders geven je een sunkissed skin en hebben een matterende en kleur corrigerende werking. Helemaal klaar voor de feestdagen, hoe je ze ook viert!

Op je verlanglijstje

Ook in het nieuwe jaar een vliegende start maken op het gebied van huidverzorging? Zet alvast een paar van je favoriete producten op je verlanglijstje, en wie weet vind je ze straks onder de kerstboom. Gun je een naaste ook een effectieve en ontspannende skincare routine en speel je dit jaar zelf nog voor kerstman? Dan is het natuurlijk ook geen slecht idee om een crème, masker of serum te scoren als presentje. Samen gaan we stralend het nieuwe jaar tegemoet!

Beeld: hannah

Laatste nieuws