Wauw, een pixie voor prinses Meryem!

Wauw, een pixie voor prinses Meryem! In navolging van prinses Charlene van Monaco heeft nu ook prinses Lalla Meryem van...

Lees ook

Wauw, een pixie voor prinses Meryem! In navolging van prinses Charlene van Monaco heeft nu ook prinses Lalla Meryem van Marokko (53) ultrakort haar. En het staat haar fantastisch. Ze liet haar lange haar in januari al korter knippen, maar het bleek nóg korter te kunnen, wat best fierce is voor iemand die haar leven lang uitbundig kon opsteken en invlechten. Hier decoreerde de prinses, uit naam van haar broer, koning Mohammed VI van Marokko, vertegenwoordigers van islamitische, joodse en christelijke religies in Parijs. Haar broer bijstaan behoort tot haar core business binnen het koningshuis, al heeft de prinses ook naam voor zichzelf opgebouwd als charity tijger.

Oudste kind, maar geen koningin…

© Jack Garofalo / Getty Images © Jack Garofalo / Getty Images

Meryem is het oudste kind van Lalla Latifa Hammou en wijlen koning Hassan II. Die was dol op zijn dochter, je ziet hen hier in de koninklijke kinderkamer – inclusief nanny – in 1963. Ze is als enige van het gezin in Rome geboren en werd geen koningin, omdat Marokko alleen aan mannelijke troonopvolgers doet. Dat werd dus haar broer, de huidige koning Mohammed VI. Daarna kwam nog drie kinderen: Asma, Hasna en Rachid.

Ambitieuze Marokkaanse prinses

© Dominique Charriau / Getty Images © Dominique Charriau / Getty Images

Als lid van de koninklijke familie is Meryem altijd een betrokken en vooral vooruitstrevend type geweest. Nadat ze in 1981 afstudeerde, wees haar vader haar aan als president van Sociale Werken bij het leger. Ze is president van de Marokkaanse afdeling van UNICEF, talloze charitatieve stichtingen en zet zich als Goodwill Ambassadeur in voor UNESCO met als doel meer aandacht te vragen voor de bescherming van kinder- en vrouwenrechten. Hier reikt ze, met een kersverse ultrapixie, een koninklijke medaille uit aan regisseur Francis Ford Coppola tijdens het 15de Marrakech International Film Festival.

Coolste royal oma ooit?

© princesslallamereyem / Instagram © princesslallamereyem / Instagram

Meryem is getrouwd met Fuad Fiali, zoon van een ex-politicus, met twee ze twee kinderen heeft: Lalla Soukaïna en Moulay Idris. Hier staat ze – nog met lang haar – naast haar dochter. Dankzij Soukaïna werd ze onlangs oma van een tweeling, Al Hassan en Aya. Maar dan wel een met een uiterst cool kapsel. Nou, Koninklijke Hoogheden, who’s next?

Laatste nieuws

Zie ook