Inhuldigingsjurk Máxima te bewonderen

De inhuldigingsjurk van Máxima is vanaf overmorgen te bewonderen, samen met de bijbehorende mantel. Je weet wel, konings...

Lees ook

De inhuldigingsjurk van Máxima is vanaf overmorgen te bewonderen, samen met de bijbehorende mantel. Je weet wel, koningsblauw van Taminiau, het ontwerp was op 30 april 2013 twee minuten nadat het te zien was online trending. Japon en mantel zijn van 19 september 2015 tot en met 7 februari 2016 te zien in het Gemeentemuseum Den Haag. De japon wordt daar getoond als onderdeel van Ode aan de Nederlandse mode. De tentoonstelling biedt een overzicht van de Nederlandse modegeschiedenis met diverse ontwerpen van bekende Nederlandse ontwerpers. Maar nu al is duidelijk dat de inhuldigingscombi de absolute topper van de expositie is.

Inhuldiging, museum, banket

© Getty Images © Getty Images

Het is niet het eerste museummomentje voor de outfit. Direct na de inhuldiging van koning Willem-Alexander trok de combinatie ook al drommen belangstellenden in het Paleismuseum ’t Loo. Máxima droeg de jurk in maart dit jaar opnieuw, tijdens een staatsbanket bij de collega’s in Kopenhagen. Over de jurk en mantel zelf citeren we graag de onnavolgbare royalspeak van de RVD en ontwerper. “De japon heeft een basis van crêpe waarover een flinterdunne laag van chiffon. De robe met sleep, en biais, heeft een flinterdunne laag van chiffon, opengewerkte motieven en is rijkelijk geborduurd. Door de gebruikte techniek wordt de onderliggende zijde crêpe zichtbaar waardoor kleurnuances en een driedimensionaal effect ontstaan. Dit geeft dezelfde gevoeligheid als bij porselein.” Huh?

Pret met de kersverse koning

© Getty Images © Getty Images

Geen idee wat hiermee wordt bedoeld, maar we willen onmiddellijk óók zoiets. Zeker als je er zo lief van gaat kijken als Máxima hier naar haar toch nog wat gespannen man. Maar dit terzijde: ‘De cape is lengte-accentuerend en heeft een suggestieve mouwinzet. Door het samenspel van crêpe en chiffon is deze bedekkend maar transparant.’ Hmm, bij suggestieve mouwinzetten denken wij meteen aan side-boobs en daar was toch echt geen sprake van. Gaat dat zien, in Den Haag, tiara optioneel!

Laatste nieuws

Zie ook