Meiden van de Herengracht – Aflevering 1

Meiden van de Herengracht - Aflevering 1. Gisteravond was het dan zover, de eerste aflevering van Meiden van de Herengra...

Lees ook

Meiden van de Herengracht – Aflevering 1. Gisteravond was het dan zover, de eerste aflevering van Meiden van de Herengracht. Wij hebben gekeken. Jullie ook? Benieuwd wat er allemaal gebeurde in de eerste aflevering, dat lees je hier (pas op: spoilers!). Wil je liever eerst zelf de aflevering kijken, dat kan ook, scroll dan snel door naar beneden.

Recap Meiden van de Herengracht

Dat belooft wat, meekijken met alle drama en deugd in de levens van deze powervrouwen: Nico Wijsenbeek, hoofdredactrice van Metropolitan magazine, Wendy Bergman, zenderbaas van MBC en Hanna Hamel, modeontwerpster.

De aflevering begint met glitter & glamour, lees: pailletten, veren en glitters bij de Amsterdam Fashionweek modeshow van Hanna. Niet zo’n succes, aangezien deze glitter & glam al snel verandert in tranen en chocola. Hanna laat niet de indruk achter waarop ze had gehoopt: “Mijn wereld bestaat uit een mislukte carrière, chocola, dikke jank ogen en 200 paar schoenen.” Maar life goes on, of zoals de meiden van de Herengracht zelf verwoorden:

Een tegenslag die incasseer je en dan ga je verder.

Business as usual

We belanden daarna direct in de harde zakenwereld van Wendy. Wendy worstelt met het combineren van werk, jankende kinderen en kotsende katten. Terwijl ze een nieuw programma moet beoordelen, krijgen wij (en ook zij) twee aangename verassingen: Jan Kooijman en Mark van Eeuwen. Oog wil ook wat!

Nico probeert haar man over te halen mee te gaan naar de lancering van haar nieuwe site, maar die zit niet te wachten op een lancering van een site voor zo’n ‘blaadje’. Niet helemaal dezelfde golflengte, Trojaanse oorlogen en dikke boeken vs. life as an editor-in-chief van Metropolitan. Maar dat is niet haar enige probleem, haar functie staat onder druk, en er is een collega die haar rol maar al te graag zou overnemen…

Life goes on

Hanna beseft ‘life goes on’ en maakt Japan haar nieuwe doelwit. Maar dan komt Gijs Berings op haar pad, een miljardair die haar mee uiteten vraagt. Na wat ontwijkende antwoorden, laat ‘hard to get’ Hanna zich toch overhalen. Om vervolgens bij het etentje wel zelf haar creditcard te trekken…

Nico zit haar teleurstelling dat manlief niet mee wilde weg te drinken, tot zij wordt vergezeld door een knappe, minstens 10 jaar jongere man. Al snel belanden ze zoenend in het toilet. Was haar man nu maar meegegaan… Toch weet ze zich te herpakken en duwt ze haar jongere verovering van zich af. Ze houdt er wel zijn nummer aan over, wat hij langzaam van beneden naar boven op haar been noteert. Detail.

Meiden van de Herengracht Aflevering 1 Nico & haar jonge aanwinst

En eenmaal thuis heeft stiekem spijt dat ze er niet verder op in is gegaan. Met die gedachte in haar achterhoofd probeert ze via een striptease de aandacht van haar tandenpoetsende man te trekken. Half aangekleed zit ze op de rand van het bad. Hij heeft het niet eens door.

Crystal Clear

We zien Wendy de pilot beoordelen met de regisseur. Het concept is toch niet helemaal wat ze ervan verwacht had en dat terwijl de regisseur denkt op de goede weg te zijn. Wendy probeert hem dit subtiel duidelijk te maken, en dat het misschien beter is een andere weg in te slaan (of te gaan), het kwartje valt niet. Toch niet zo Crystal Clear…

De meiden lunchen samen bespreken de week. Hanna bespreekt o.a. de kuiltjes van Gijs z’n wangen (ze vindt hem stiekem toch wel erg leuk…) en Nico krijgt haar toyboy niet uit haar hoofd, helemaal nu ze aan tafel haar niet zo bruisende seksleven bespreekt. Ze trekt het niet meer. Na de lunch besluit ze dan ook haar toyboy te bellen. Ze spreken af in zijn studentenhuis voor een heimelijke rendez-vous.

Here’s Johnny

Wendy en haar man moeten op gesprek bij de juf komen en daar komt erachter dat haar huwelijk toch niet zo goed is als ze had verwacht, nu haar kind blijft zitten en haar man dit niet eerder aan haar verteld had. Dat doet pijn, maar die pijn wordt enigszins verzacht, doordat ze de gewilde presentator Johnny heeft binnen gesleept (die ze overigens eerst netjes afwees: geen ruimte voor twijfelaars).

Meiden van de Herengracht Aflevering 1 Wendy houdt de boot af…

Hanna haar afspraak in Japan gaat niet zoals verwacht, maar ze komt gelukkig wel voor zichzelf op. Als Gijs haar belt, lucht zij haar hart. En net als Gijs haar via de telefoon probeert op te vrolijken, wordt er aangeklopt: haar vliegtuig staat klaar. Ze moet ophangen. Terug in Nederland krijgt Hanna een wel erg leuke verassing. Gijs wacht haar op…

Ja, dit gebeurde dus, eindelijk!

Meiden van de Herengracht Aflevering 1 De kus

Kijken?

Een heerlijke serie voor de woensdagavond. Prachtige outfits, muziek en acteurs. We kunnen niet wachten tot volgende week. Hoe gaat het nu verder met Hanna en Gijs, en blijft Nico haar huwelijk op het spel zetten voor haar toyboy…. En pakken Wendy en haar man de draad weer op, of callen ze het quits.

Wat vonden jullie ervan? Laat het in een reactie achter!

Bekijk de eerste aflevering:

Laatste nieuws

Zie ook