Felipe juicht voor koning Felipe

Dat is nu eens aardig: Felipe juicht voor koning Felipe VI van Spanje, bij hem beter bekend als zijn oom. De jongeman in...

Lees ook

Dat is nu eens aardig: Felipe juicht voor koning Felipe VI van Spanje, bij hem beter bekend als zijn oom. De jongeman in kwestie heet voluit Felipe Juan Froilán de Todos los Santos de Marichalar y Borbón. De 17-jarige is de zoon van prinses Elena (51), hertogin van Lugo en de oudste zus van koning Felipe. Zij is degene met het witte petje en de indrukwekkende camera. Moeder en zoon bevinden zich aan boord van de Somny  tijdens de 34ste  Copa del Rey Mapfre Sailing Cup in Palma de Mallorca. Daar moedigen ze hun broer en oom aan. De koning is een fanatiek zeiler voor wie de wedstrijd het hoogtepunt van zijn sportieve jaar is. Aan boord was ook Felipe’s zus Victoria (14). Zij is het meisje met het roze petje.

Schietincidentje

Palma de Mallorca, 2015 © Carlos Alvarez / Getty Images Palma de Mallorca, 2015 © Carlos Alvarez / Getty Images

Felipe is genoemd naar zijn oom, maar wordt meestal Froilán genoemd om verwarring te voorkomen. Zijn leven is tot nu toe niet rimpelloos verlopen. De scheiding van zijn ouders in 2007 hakte er diep in en Froilán is qua karakter niet de makkelijkste. Drie jaar geleden schoot hij, ondanks waarschuwingen, zichzelf in zijn linkervoet toen hij op de boerderij van zijn vaders familie was. Zijn vader, don Jaime de Marichalar, moest voor de rechter komen, omdat het in Spanje verboden is minderjarigen (Froilán was toen 14) vuurwapens te laten gebruiken.

Koninklijke probleempuber

Froilan, Victoria en Elena in 2013 © Carlos Alvarez / Getty Images Froilan, Victoria en Elena in 2013 © Carlos Alvarez / Getty Images

Froilán was niet erg onder de indruk van de rechtszaak en bleef puberaal dwarsliggen. Vorig jaar is hij van school gestuurd na twee keer voor zijn eindexamen te zijn gezakt. En dit jaar zou hij in een pretpark racistische dingen hebben geroepen naar een jongen die klaagde dat Froilán voordrong. En dat voor iemand die vierde in de lijn der troonopvolging is: laten we hopen dat koning Felipe, Leonor, Sofia en Elena niets overkomt.

All in the family

Met de neven en nichten © Carlos Alvarez / Getty Images Met de neven en nichten © Carlos Alvarez / Getty Images

Hier staan de neven en nichten van het tweede echalon met hun oma, koningin Sofia. Van links naar rechts Juan Valentin Urdangarin, Victoria Federica Marichalar, prinses Elena, Pablo Nicolas Urdangarin, Irene Urdangarin, koningin Sofia, Miguel Urdangarin en Felipe / Froilan, in Palma de Mallorca. De Urdangarinnetjes zijn de kinderen van in ongenade gevallen prinses Cristina van Spanje, die verdacht wordt van fraude.

Laatste nieuws

Zie ook