Kaching! De duurste steden ter wereld

Kaching! De duurste steden ter wereld. Zin in een citytrip? Een tip: kies geen stad uit onderstaand lijstje. Behalve als...

Lees ook

Kaching! De duurste steden ter wereld. Zin in een citytrip? Een tip: kies geen stad uit onderstaand lijstje. Behalve als je getrouwd bent met George Clooney natuurlijk.

1. Cancun

Voor een hotelkamer betaal je maar liefst 241,33 dollar per nacht. Tel daar de erg hoge kosten voor activiteiten of tours bij op (107,98 euro voor twee personen per dag) en nog wat eten en drinken en je zit al gauw aan zo’n 1,305.93 dollar in totaal. Voor drie dagen! Cancun ziet er prachtig uit, maar na drie dagen ben je blut.

Jennifer Lopez, Cancun Jennifer Lopez in Cancun © Brunopress

2. Zürich

Zürich is de grootste stad en het economisch centrum van Zwitserland. Voor een hotelkamer betaal je dan ook zo’n 194.19 dollar per nacht en voor een diner voor twee 97.92 dollar. Kom je toch snel uit op 1,258.44 dollar voor drie dagen… Just saying.

3. New York

New York is een van de belangrijkste wereldsteden. De stad heeft een invloedrijke rol in handel, financiën, media, public relations, kunst, mode en educatie. Oh, en je kunt er héél goed shoppen. Een nachtje New York? 214.09 dollar. Drie dagen in totaal1,234.83 dollar. Wij beginnen alvast met sparen.

Kaching! De duurste steden ter wereld Kaching! De duurste steden ter wereld © Hollandse Hoogte

4. Londen

Londen is de stad met de meeste inwoners van de Europese Unie. We all love this city. Maar pas op: voor drie dagen Londen betaal je al gauw zo’n 1,214.55 dollar in totaal. En dan hebben we onze shopsessies nog niet meegerekend…

5. Punta Cana

Hagelwitte stranden en een diepblauwe zee… Natuurlijk spring je meteen het vliegtuig in! Toch is 1,167.51 dollar voor drie nachtjes nog steeds veel. Wel minder dan Cancun, dat dan weer wel…

6. Parijs

‘Parijs is altijd een goed idee.’ Mee eens Audrey Hepburn, maar dat is het niet als je blut bent. Voor een overnachting in deze romantische stad betaal je namelijk al gauw 174.88 dollar. En voor een etentje met twee ben je ook zo’n 64.56 dollar kwijt. Totaalprijs voor drie dagen? 1,045.05 dollar (als je het goed wil doen).

Parijs Parijs © Brunopress

7. Tokio

Eigenlijk is het geen echte stad, maar een provincie. Toch wordt Tokio als hoofdstad van Japan beschouwd, want de regering zetelt er en de keizerlijke familie woont er. Je kunt je dus wel voorstellen dat drie dagen Tokio niet goedkoop zijn. Zo’n 1,029.15 dollar mag je toch opzij zetten. Exclusief vlucht!

8. Toronto

We horen je denken: 999.24 dollar voor drie dagen in vergelijking met al de rest is very cheap! Dit is de prijs exclusief vlucht. Surprise!

9. Dubai

In 2010 stond Dubai op de zevende plaats van meest bezochte steden ter wereld. Niet gek met al die luxe. Maar er zit dan ook een prijskaartje aan. Voor een etentje met twee betaal je al gauw 107.93 dollar, komt nog bij dat je voor activiteiten of tours zo’n 92.67 dollar betaalt per dag.

Dubai, Rebel Wilson Rebel Wilson in Dubai © Brunopress

10. Singapore

Het is erg klein, maar toch betaal je voor drie dagen in totaal 975.21 dollar. Dan gaan we toch liever naar Dubai…

Singapore Singapore © Brunopress

Laatste nieuws

Zie ook