De garderobe van Sandra Schuurhof

Komende week lees je alles over Sandra Schuurhof in Beau Monde. Sandra Schuurhof leefde voor haar werk, tót baby James g...

Lees ook

Komende week lees je alles over Sandra Schuurhof in Beau Monde. Sandra Schuurhof leefde voor haar werk, tót baby James geboren werd. Aan Beau Monde vertelt ze over haar leven als single mama. En die man, ach, die komt wel weer, dáár is de Hart van Nederland-presentatrice stellig van overtuigd. Kortom, dat moet je lezen (5 augustus in de winkel). In 2009 spraken we de presentatrice ook, toen vooral over stijl en haar garderobe. Bekijk hier de garderobe van Sandra Schuurhof: een echte mengelmoes van frivole New Yorkse topjes, grappige Indiase jurken, glinsterende Balinese kettingen en keurige Haagse pakjes…

Sandra’s stijl

Een combinatie van vrouwelijk, stoer en kleurrijk. Vaak aangekocht in het buitenland.

Shopperdeshop

Sandra is een trouwe bezoekster van Donna Tienda, een boetiek in Den Haag, waar labels als Diane von Furstenberg, Isabel Marant, Humanoid, Joseph en Acne hangen.

Money talks

“Ik geef redelijke veel geld aan kleding uit. Denk aan 500, 600 euro voor een jas, 400 euro voor laarzen. Al zijn er grenzen: ik koop geen laarzen van 1.200 euro. In New York zag ik in de Chanel-boetiek een mooi klassiek jasje. De prijs mocht er wezen: 4.000 euro. Dat vind ik veel geld voor een stukje stof, daar ben ik nuchter in. Ik sta ook niet in de winkel te jammeren: ‘kon ik het maar betalen’.”

Garderobe van Sandra Schuurhof © Beau Monde

Miskoop

Dat zijn off-white laarzen met een klein hakje, die Sandra ooit gekocht had in Argentinië. Reden: terug van vakantie zaten er in ene allerlei vlekken op. Tja, dan trek je ze niet zo snel meer aan natuurlijk. En de grijze broek die Sandra in Wenen kocht was geen succes. Slechts 2x gedragen…

Sweet Memory

Wat ik nooit weg zal doen, is het gekleurde jasje dat ik kreeg van de moeder van mijn beste vriendin Ilja.

Dat jasje is in Londen gekocht, origineel, met een knipoog naar de jeugd van Sandra, toen ze veel bij Ilja en haar ouders was.

Eeuwig zonde

Ooit had Sandra een mooie, lange, zwarte galapon met split. Deze leende zij alleen uit, en die persoon gooide de galajapon in de wasmachine. Einde jurk. De kleur was vervaagd en de stof gaan ‘pillen’.

Never nooit niet

Joggingpakken en ribbroeken. Daar kunnen we ons zeker bij aansluiten! Alhoewel een joggingpak thuis de bank natuurlijk wel gewoon kan. Gelukkig maar.

Garderobe van Sandra Schuurhof © Beau Monde

Size zero

“Mijn slanke figuur dank ik aan heel veel sporten. Ook onder begeleiding van een persoonlijk trainer, iets wat ik toegeef met het schaamrood op de kaken. Belachelijk hoeveel je moet betalen, maar het resultaat is zoveel beter, dat ik het er toch voor over heb.” Amen to that.

Stijlicoon

“Prinses Máxima. Alles wat ze aanheeft, staat mooi.”

Liefde is

“Laatst zei een vriendin tijdens het shoppen: ‘ik weet niet of mijn vriend dit wel mooi vindt’, dan denk ik: hoezo? Ik ga mijn garderobe niet aanpassen voor een man. Als mijn stijl hem niet bevalt, beval ik hem niet.” Hear hear!

De garderobe van Sandra Schuurhof

Garderobe van Sandra Schuurhof © Beau Monde

De looks, v.l.n.r.

 • Máxima-pakje
  Als Sandra op bezoek bij het koningshuis gaat, draag ze keurige kleding. Daarvoor hangen ingetogen jurken en pakjes van o.a. Hugo Boss, Patrizia Pepe en Filippa K. in de kast.
 • Zomers souvenier
  Voor RTL reisde Sandra erg veel. Ze vond (en vindt) het dan ook leuk om bijzondere items te kopen van jong onbekend talent. Op deze gele jurk met petticoat van Sailex was Sandra op slag verliefd toen ze hem zag hangen in de etalage in India.
 • Paillettenparade
  “Ik vind dit zwarte Karl Lagerfeld voor H&M-paillettenjasje helemaal over de top mooi, maar heb hem nog nooit aangehad. Totdat ik een idee krijg hoe en waar ik hem zal dragen, blijft dit pronkstuk in de kast.”
 • Casual girl
  Casual is jeans met een topje. Favoriete jeans merken: Acne vindt Sandra mooi, maar spijkerbroeken van Diesel, Karl Lagerfeld en J Brand draagt ze ook.
 • Groene godin
  De uitgaansjurk van Sandra. Hij is van Ghost, een Engels Label dat o.a. in Donna Tienda verkocht wordt.

Fan van de stijl van Sandra? Dan bevallen deze kledingitems en accessoires jou vast… #editorpicks

[sm-product-feed id=”25763″]

NU OOK IN BEAU MONDE

Laatste nieuws

Zie ook