Noorse royals nog altijd verliefd

Ze zijn nog altijd verliefd op elkaar, Noorse royals Haakon en Mette-Marit. Het leverde heel wat gedoe op toen hij in 19...

Lees ook

Ze zijn nog altijd verliefd op elkaar, Noorse royals Haakon en Mette-Marit. Het leverde heel wat gedoe op toen hij in 1999 als een blok viel voor de alleenstaande moeder. Maar de kroonprins dreigde ferm zonder zijn geliefde MM van de troon af te zien. Wat meteen een enorm probleem gaf, omdat zijn zus Märtha Louise als eerste reserve een met engelen babbelende zweefprinses is. ‘Dat liever ook weer niet’, morde zelfs conservatieve monarchisten. Dus toen rockliefhebber / aardbeienplukster / serveerster Mette-Marit op televisie betraand berouw had getoond over haar semi-wilde leven pre-prins, kozen de Noren schielijk eieren voor hun geld. En omarmden de Noorse ‘Assepoester’ alsnog.

Het leverde een Royal Romance op om vrolijk van te worden. Het stel gaat het liefst samen op werkbezoek. Waar het vaak niet van elkaar af kan blijven. Op negen van de tien foto’s staan ze met elkaar te kletsen of te lachen. En ze delen hun selfies ook nog eens gul met de rest van de wereld (als de Oranjes dat nu ook eens zouden doen, in plaats van altijd te zwaaien hun mediacode).

Selfies makens in een tuktuk in Hanoi: Haakon en Mette-Marit maken echt wat van hun werkbezoeken © Kjendis Selfies makens in een tuktuk in Hanoi: Haakon en Mette-Marit maken echt wat van hun werkbezoeken © Kjendis

En wat is nu hun geheim? “Mette-Marit, je bent gevoelig, snel enthousiast, detail-georiënteerd en een beetje besluiteloos”, zei Haakon op hun huwelijksfeest tegen haar. “Brandend betrokken, temperamentvol, moedig, onpeilbaar en kunt in de verdediging schieten en geen compromissen willen sluiten, maar je hebt een groot gevoel voor humor en een warm, groot hart.” En zij? Mimede lachend ‘Jeg elsker deg’ (ik hou van je) terug.

Nog meer genieten van dit vrolijke stel? Er wordt heel wat afgezoend en geknuffeld in deze compilatie:

Laatste nieuws

Zie ook