Parels weer populair

Volgens The Daily Mail zijn parels als sieraad de afgelopen tijd weer populair geworden sinds Sarah Jessica Parker, Mic...

Lees ook

parelspopulair

Volgens The Daily Mail zijn parels als sieraad de afgelopen tijd weer populair geworden sinds Sarah Jessica Parker, Michelle Obama en Kate Middleton ermee werden gespot. Dat alles wat Kate Middleton draagt een hype wordt, weten we inmiddels (klik!) en in Engeland zijn parels dan ook weer een gezocht modeaccessoire. Ook Rihanna, Katy Perry en Cara Delevingne dragen regelmatig accessoires met parels, wat ervoor zorgt dat ook de jonge modefans om zijn. Dus heb je nog wat parelaccessoires liggen? Ze mogen weer gezien worden! More!

Prijs
Het effect van de hype is ook al terug te zien in de prijs van het materiaal. Klassieke parelsets brengen de laatste tijd steeds meer geld op bij veilinghuizen. “Parels werden lange tijd gezien als ouderwets en alleen geschikt voor oudere dames”, zegt Jean Ghika van veilinghuis Bonhams. “Maar nu dragen jonge, modieuze vrouwen weer klassieke pareloorbellen en zie je ze weer in nachtclubs en op de rode loper. Natuurlijke parels van goede kwaliteit worden steeds zeldzamer. De prijs zal alleen maar stijgen”, aldus Ghika. “Vooral oude parels, die onderdeel zijn van een historische collectie, zijn interessant voor investeerders.”

Veiling
Het veilinghuis Bonhams verkocht onlangs een paar pareloorbellen voor maar liefst 356.000 euro, het dubbele van de geschatte waarde. Een ring met één grote parel werd verkocht voor bijna 37.000 euro en een zeldzame parel ging de deur uit voor bijna een miljoen euro.

Laatste nieuws

Zie ook