Tv-tip: Expeditie Poolcirkel

Op donderdag 20 maart start het ijzige en grensverleggende programmma Expeditie Poolcirkel op RTL 5. Onder leiding van...

Lees ook

liekevlexppoolcirl

Op donderdag 20 maart start het ijzige en grensverleggende programmma Expeditie Poolcirkel op RTL 5. Onder leiding van presentatrice Lieke van Lexmond zullen de kandidaten, bestaande uit acteur/presentator Curt Fortin, zanger Felix Maginn, presentatrice Aicha Marghadi, actrice Chava voor in ’t Holt, acteur Mamoun Elyounoussi, autocoureur Tim Coronel, actrice Imanuelle Grives, zangeres Leonie Meijer, bokster Esther Schouten en judoka Mark Huizinga, vertrekken naar de poolcirkel.

Expeditie Poolcirkel speelt zich af in de koudste gebieden van Noorwegen en Ijsland. Tien bekende Nederlanders, leggen in 24 dagen een route af naar de poolcirkel. Onderweg worden ze geconfronteerd met strenge weersomstandigheden en fysieke uitdagingen die bestaan uit zowel individuele als groepsopdrachten die vaak zwaar zijn. De kandidaten zijn constant ‘on the road’ en banen zich een weg over toendra’s en ijsgebieden. De kandidaten gaan fysiek en psychisch tot het uiterste van hun kunnen.

De finale tussen de overgebleven twee kandidaten vindt plaats op een spectaculaire locatie op de poolcirkel. Wie lukt het om weer en wind te weerstaan en kan zich uiteindelijk de winnaar noemen van Expeditie Poolcirkel 2014?

De eerste uitzending vindt plaats op 20 maart om 21.30 uur bij RTL 5. Vanaf 27 maart komt het programma iedere donderdag om 20.30 uur.

Laatste nieuws

Zie ook