doDisplay('div-gpt-ad-BeauNL_below_menu_allpages');

Hoe Adele haar kilo's vaarwel zei

Beau Culinair: Grote Garnalen met Knoflook

Voormalig presentator van ‘Topchef’ en ‘MasterChef Nederland’ Julius Jaspers (58) is een professionele smulpaap.
.
Beau Culinair - grote garnalen

Of je het nou doet op kooltjes, op gas of op open vuur... BBQ-maaltjes zijn om je vingers bij af te likken. Dat komt goed uit, want deze mooie roze gamba’s naar een recept van Julius Jaspers mag je gewoon met je vingers eten, eventueel met je pink omhoog.

doDisplay('div-gpt-ad-BeauNL_in-content_top_article');

6 personen (voorgerecht, 3 per persoon) Voorbereiding: 10 minuten – Bereiding: 10 minuten – Temperatuur: 220°C – Hitte: indirect

Voormalig presentator van ‘Topchef’ en ‘MasterChef Nederland’ Julius Jaspers (58) is een professionele smulpaap. De topkok ontwikkelde het idee van Smart Cooking, ofwel: je maaltijd goed voorbereiden zodat je veel tijd met je gasten kunt doorbrengen. Dat is lekker!

Ingrediënten

• 18 grote garnalen

• 300 ml olijfolie

• 4 tenen knoflook, schoon en fijngesneden

• 4 Thaise chili’s (birdeye), in de lengte doorgesneden

• zout en peper

Benodigdheden ovenschaal of gietijzeren koekenpan

doDisplay('div-gpt-ad-BeauNL_in-content_middle_article');

Bereiding

• Zet een Spaanse ovenschaal of een gietijzeren koekenpan op de barbecue, vul met olie, knoflook en chili’s en bak in 10 minuten de knoflook goudbruin.

• Voeg de garnalen toe en gaar die in de hete olie tot ze roze zijn. Draai nog even om en breng op smaak met zout en peper.

• Zet de schaal of pan op tafel en ga je te buiten. Let op, het kookvocht is natuurlijk pure olie!

Julius: “Nog even iets over grote garnalen. Er zijn zoveel namen voor deze beesten – gamba’s, scampi’s – maar ik houd me aan het Hollandse ‘grote garnalen’. Let goed op, dat kan dus van alles zijn, zoetwater, zout water, vers, bevroren... Ontdooi bevroren garnalen in koud stromend water dat je regelmatig ververst. Dat gaat het snelst en je houdt de meeste bite. Controleer bij gepelde garnalen of het darmkanaal er nog inzit, dat moet namelijk weg!”

doDisplay('div-gpt-ad-BeauNL_in-content_bottom_article');

Laatste nieuws