Lipstick trick: Zo blijft je lippenstift de hele dag zitten

Blijft jouw favoriete lipstick de hele dag zitten? Vanaf nu wel!

Een mooie lipstick maakt iedere beauty look compleet, maar eentje die écht de hele dag blijft zitten, moet je nog ontdekken. 

Stop nú met zoeken, want met dit handige en korte stappenplan blijft ieder kleurtje de hele dag mooi.

1: Scrub en balsem je lippen

Een lipstick blijft het beste zitten als je lippen zacht en glad zijn. Dat betekent dus dat je eerst moet zorgen dat al die nare velletjes weggepoetst zijn. Dit kan ook letterlijk. Want als je geen lipscrub bij de hand hebt, kun je prima een tandenborstel gebruiken met een beetje vaseline of lipbalsem erop. Breng na het scrubben altijd nog een extra laagje balsem aan zodat je lippen goed gehydrateerd zijn. 

2: Prep en prime

Scrub, balsem, prep en prime! Dit zou vanaf nu je mantra moeten zijn voordat er ook maar een lipliner of lipstick in de buurt van je lippen komt. Een primer maakt het aanbrengen van lipstick gemakkelijker, maar zorgt er ook voor dat het langer blijft zitten. 

3: Lipliner

Een essentiële stap voor een strak en netjes resultaat. Breng de liner over de hele lip aan. Dit zorgt ervoor dat de kleur minder snel vervaagt. 

4: Tijd voor lipstick 

Kies je lipstick en breng hem aan. Vergeet niet om na het aanbrengen de overtollige lippenstift met een tissue weg te deppen. Doe dit zachtjes en veeg niet.

5: Set met een poeder

Zoals je je foundation en concealer set met een poeder, kan dat ook met je lipstick. Kies voor een transparante poeder en breng een heel dun laagje aan. 

6: Result

Whoo! Nu kun je zorgeloos een wijntje drinken zonder dat de helft van je lipstick op het glas achterblijft. 

Bron: Girlscene | Beeld: iStock

Laatste nieuws