‘De Belgische prinses Marie-Christine is vereenzaamd en zit financieel aan de grond’

Volgens de Vlaamse royaltyverslaggever Mario Danneels wordt de Belgische prinses Marie-Christine, een tante van koning Filip, gemanipuleerd door haar gokverslaafde echtgenoot Jean-Paul Gourgues. Dit vertelt Mario aan de Vlaamse Story.

Lees ook

Volgens de Vlaamse royaltyverslaggever Mario Danneels wordt de Belgische prinses Marie-Christine gemanipuleerd door haar gokverslaafde echtgenoot Jean-Paul Gourgues. Dit vertelt Mario aan de Vlaamse Story.

Marie-Christine is een tante van de Belgische koning Filip. Volgens vrienden van de prinses lijdt ze een eenzaam en geïsoleerd leven in Sequim, een klein plaatsje in de Amerikaanse staat Washington. Ze zou geen enkel contact willen met familieleden en vrienden.

Onbekende naam

Prinses Marie-Christine is vrijwel onbekend bij het grote publiek. Hiervoor heeft ze bewust gekozen. Ze omschreef eerder haar jeugd als erg ongelukkig en zou grote problemen hebben gehad met haar moeder, Liliam Baels, prinses van Retie. Zij werd Koning Leopold III’s tweede vrouw na een omstreden huwelijk. 

Nieuw leven

Al in 1981 besloot Marie-Christine een nieuw leven op te bouwen in Noord-Amerika en in 1989 trouwde ze met Jean-Paul Gourgues. Doordat alle banden met België werden verbroken, was het lang onduidelijk waar de prinses precies verbleef. Eind vorig jaar meldde een vriend van de prinses dat haar man gokverslaafd is en haar hele erfenis erdoorheen heeft gejaagd.

Geen contact met buitenwereld

Ook zou hij haar verbieden contact met de buitenwereld te hebben. Een andere kennis bevestigde dit nieuws en liet ook weten dat Jean-Paul een strafblad heeft. Zowel Jean-Paul als Marie-Christine wilden niet reageren op het nieuws.

Bron: Story | Beeld: De Belgische Monarchie

Laatste nieuws

Zie ook