Travel: Op staycation langs de Nederlandse Riviera

Zin in een duurzame, avontuurlijke staycation en houd je van de zee?
kustlijn

Zin in een duurzame, avontuurlijke staycation en houd je van de zee? Dan is de Kustlijn-route van Fair Ferry jou op het lijf geschreven. Deze route vaart van juli tot en met augustus langs de mooiste Nederlandse kustplaatsen, van Vlissingen tot Harlingen, en ook de Waddeneilanden worden bezocht. Er wordt gezeild op de Twister, een historisch tall ship van 35 meter.

De Twister, die plek heeft plek voor 18 passagiers, zeilt op 11 juli van Harlingen naar Terschelling en dan via Texel naar Den Helder, van daaruit zakt ze af naar Scheveningen en Vlissingen. De Twister zal ook op bijzondere plekken voor anker gaan om hier bijvoorbeeld oesters te steken, vogels en zeehonden te bekijken op een onbewoond eilandje, of een stukje te gaan wadlopen. Dezelfde route wordt vervolgens weer omhoog gezeild.

Bij de kustplaatsen en Terschelling ligt de Twister een paar dagen in de haven. Zo hebben de passagiers alle tijd om de omgeving van de havenstad of het eiland te ontdekken en te genieten van lokale specialiteiten. De Twister is voorzien van comfortabele bedden en je slaapt in je eigen hut. Het ontbijt wordt iedere morgen verzorgd op de boot.

Op het vasteland

En ook op het vasteland kun je op de bemanning van de Twister bouwen, van fietsverhuur tot en met het fungeren als gids. Ze vertellen je graag waar je de leukste lokale plekjes, tradities, lekkernijen en bijzondere musea vindt. De passagiers krijgen tevens bij iedere stad een plattegrondje met highlights mee.

Hop-on, hop-off

De reis kan volgens het hop-on, hop-off principe per etappe worden geboekt. Een etappe duurt vier dagen. Dus of je nou een paar dagen of een paar weken wilt meezeilen, het kan allemaal.

Meer informatie vind je op fairferry/kustlijn.nl

Maatregelen

Passagiers die geen hut delen blijven op 1,5 meter van elkaar, iedereen wast extra vaak en goed zijn handen, het schip wordt meerdere keren per dag schoongemaakt en op het schip zijn markeringen en tekens aangebracht hoe te handelen. De bemanning zal iedereen hier vanzelfsprekend goed in begeleiden. Tijdens de reis heeft elk huishouden een eigen hut. Ook een eenpersoons huishouden krijgt een eigen hut. Er zijn 2-persoons, 3-persoons en 4-persoons hutten aan boord.

window._taboola = window._taboola || []; _taboola.push({ mode: 'alternating-thumbnails-a', container: 'taboola-below-article-5f6b883a6bd42', placement: 'Below Article Thumbnails 2', target_type: 'mix' });

Laatste nieuws