“Harry en Meghan zetten zich met stichting in tegen online haat”

Het koppel krijgt zelf ook geregeld te maken met online haat.

Lees ook

Sinds hun vertrek uit Engeland zetten Harry en Meghan zich voornamelijk in voor goede doelen. Het was dan ook niet verrassend dat een tijdje geleden bekend werd dat het stel z'n eigen stichting heeft opgericht. Deze stichting draagt de naam Archewell, een vernoeming naar hun zoontje Archie. Destijds was het nog niet duidelijk waar de stichting zich op zou focussen. 

People Magazine denkt nu te weten welke richting Harry en Meghan op willen met Archewell. De focus zou komen te liggen op het stoppen van online haat. Daarnaast willen ze zich inzetten voor geestelijke gezondheid. 

Tegen haat, vóór mental health

Ook heeft het stel zich de afgelopen tijd veel uitgesproken tegen racisme en voor de Black Lives Matter-beweging. Iets wat volgens een bron dicht bij de Sussex’jes ook terug zou komen in de stichting. 

Hoe ze precies invulling gaan geven aan de stichting en welke activiteiten hierbij passen, is nog niet bekend. Wel weet Tatler dat Harry en Meghan zich in eerste instantie specifiek lijken te focussen op het stoppen van verspreiding van haat via Facebook. Zelf waren de twee niet bereikbaar voor commentaar. 

Bron: People, Royalty Online, Tatler | Beeld: ANP

Laatste nieuws

Zie ook