Royal Wedding: 15 beroemde bruidsmeisjes

Welke royal bruidsmeisjes waren bijna beroemder dan de bruid?

Lees ook

Welke royal bruidsmeisjes waren bijna beroemder dan de bruid?

Elk land heeft zo zijn eigen trouwtradities. Een of meerdere getuigen, zoals een Nederlandse bruid heeft, komen elders vaak niet voor. In Angelsaksische landen is een 'bridesmaid' eerder een volwassen vriendin, te vergelijken met bruidspersoneel in Nederland. Wat wij bruidsmeisjes (of bruidsjonkers) noemen, heet elders 'flower girls' of 'flower children'. Voor het gemak houden we hier even de Nederlandse definitie aan: deze jongedames waren de grootste concurrenten van de bruid op haar moment suprême.

Prinses Anne

Prinses Anne (derde van rechts) was bruidsmeisje op het eerste huwelijk van haar tante, prinses Margaret. Als halve jongen huiverde het prinsesje van de jurk, het kant, de lakschoenen en het boeketje “maar ik heb me er doorheen geslagen,” verklaarde ze later. Met dat boeketje. Op het hoofd van een andere bruidsmeisje. En toen kreeg ze een standje van haar moeder, de Queen.

Pippa Middleton

Geen bruidsmeisje zo beroemd als Pippa Middleton. Ze kwam, ze stapte uit en haar beeldige achterwerk had prompt een eigen Twitter-account.

Het is heel moeilijk om een bruid als Kate – beeldschoon, romantisch, tiara, aanstaande koningin – te overplussen, maar ere wie ere toekomt: Pippa genereerde bijna nog meer publiciteit dan haar zus.

Lady Louise

Lady Louise Windsor, de dochter van prins Edward en gravin Sophie, was een van de bruidsmeisjes op het huwelijk van de Cambridge'jes.

Louise genoot intens van álles (dit in tegenstelling tot collega-bruidsmeisje Grace van Cutsem die helemaal klaar was met de fly-over en zo op haar eigen manier beroemd werd).

Prinses Amalia

Prinses Amalia was zes toen ze als bruidsmeisje van haar peettante kroonprinses Victoria van Zweden dienst deed, in het gezelschap van nog twee petekinderen en aanstaande monarchen: Christian van Denemarken (achter Amalia) en Ingrid Alexandra van Noorwegen (naast Amalia).

Alle drie brachten ze het er prima van af, hun moeders daarentegen, waren van de zenuwen en de vertedering een zenuwinzinking nabij.

Beatrix én Irene

Jonkvrouw Sophie Feith scoorde enorm bij haar huwelijk met Joan Roëll in 1946, met de aanstaande koningin en de eerste reserve van Nederland als bruidsmeisjes. Beatrix staat links, naast haar Irene.

Later hadden de prinsessen aanzienlijk meer lol in hun bruidsmeisjesrol. Deze foto is uit 1953, genomen op het huwelijk van jonkvrouw Sickinghe en jonkheer De Beaufort.

Lady Sarah

Lady Sarah, de dochter van prinses Margaret en Lord Snowdon, was in 1981 het opperbruidsmeisje van prinses Diana tijdens haar huwelijk met prins Charles.   

Sarah loopt hier helemaal links door een gang van Buckingham Palace, het meisje op Diana's arm is haar jongste bruidsmeisje Clementine Hambro.

Prinses Charlotte

Prinses Charlotte deed al de nodige ervaring op als bruidskind van haar tante Pippa …

… en maakte haar eigen schattige opwachting tijdens het huwelijk van Harry en Meghan.

Prinses Estelle

Prinses Estelle van Zweden (tweede van rechts), aanstaand kroonprinses en koningin, was een adorable bruidsmeisje van haar oom, prins Carl Philip en haar kersverse tante, prinses Sofia. 

Het A-Team

Prinses Amalia, prinses Alexia en prinses Ariane waren alle drie bruidsmeisjes op het huwelijk van hun oom Juan Zorreguieta en Andrea Wolf in Wenen. Een aanstaande koningin op je bruidsfoto's, het blíjft leuk. 

Bron: Ella Vermeulen | Beeld: Bsr Agency, ANP, Getty Images

Laatste nieuws

Zie ook