doDisplay('div-gpt-ad-BeauNL_below_menu_allpages');

De minnaars van koningin Paola

Krijgt België er een nieuwe prinses bij?

Oorspronkelijk ging het om erkenning van het vaderschap, maar dat staat sinds januari niet meer ter discussie.
.
Delphine Boel

Met erkenning alleen komt oud-koning Albert van België er niet vanaf.

doDisplay('div-gpt-ad-BeauNL_in-content_top_article');

Jarenlang heeft Delphine Boël moeten strijden om de erkenning van haar vader te krijgen. Toevallig de oud-koning van België. Delphine Boël is de dochter van barones Sybille de Selys Longchamps met wie Albert bijna twintig jaar een affaire had.

"Hij zag Delphine veel, ze zat altijd bij hem op schoot", zegt koninklijk-huisdeskundige Erlend Hamerlijnck. "De eerste zeventien jaar van haar leven was hij er voor haar. Ze noemde hem 'papillon', vlinder." Albert ontkende jarenlang dat Delphine zijn buitenechtelijke dochter was, een DNA-test vertelde ons anders.

De vraag van het Hof van Beroep in Brussel is nu of België er een prinses bij krijgt. Oorspronkelijk ging het Delphine om erkenning van het vaderschap, maar dat staat sinds januari niet meer ter discussie. Haar achternaam is dus een dingetje; Delphine Boël's wettelijke vader is jonkheer en zakenman Jacques Boël, die tot 1978 met haar moeder getrouwd was, en met haar biologische vader is het vizier, moet deze veranderd worden. Dus wordt het 'Van België' of een variant daarop? Ook moet worden bepaald of ze als koningsdochter prinses wordt met het predicaat ‘koninklijke hoogheid’." Time will tell...

doDisplay('div-gpt-ad-BeauNL_in-content_bottom_article');

Laatste nieuws