doDisplay('div-gpt-ad-BeauNL_below_menu_allpages');

7 green flags die erop duiden dat een relatie wél goed zit!

10 tips om het allerbeste uit je leven te halen

Arts, medium en personal coach Chetanya de Wit geeft ons 10 tips om dit te doen.
doDisplay('div-gpt-ad-BeauNL_below_image_article');
proosten op je leven

De afgelopen maanden hebben we kunnen merken dat het normale leven eigenlijk helemaal niet zo vanzelfsprekend is.

doDisplay('div-gpt-ad-BeauNL_in-content_top_article');

Hoe goed het op een moment ook met je gaat, er kan altijd iets gebeuren wat ervoor zorgt dat je je leven niet meer kunt leven zoals je wilt. Daarom is het ook zo belangrijk om te genieten van elk moment en het allerbeste van je leven te maken! Arts, medium en personal coach Chetanya de Wit geeft ons 10 tips om dit te doen.

Leef in het hier en nu

Allereerst is het belangrijk om betrokken te zijn met wat er op dit moment speelt in je leven. Waardeer en beleef de kleine dingen die op dit moment gebeuren en grijp kansen aan die er op dit moment zijn. Dat betekent dus ook dat je je minder druk moet maken om het verleden en ook minder zorgen om wat er nog moet komen.

Ga offline

Niet alleen de afgelopen tijd in huis maar ook voorheen spenderen we ontzettend veel tijd achter een beeldscherm. Het is gek om te bedenken dat veel mensen vrijwel de hele dag van scherm naar scherm hoppen. Dit leidt ontzettend af van het moment waarin je leeft. Soms vergeet je bij het langdurig naar je telefoon of laptop kijken zelfs volledig waar je ook alweer was. Neem genoeg de tijd om te genieten van het echte leven, zonder die constante afleiding van de online wereld.

Kom in actie

Soms hebben we niet helemaal door als we meer andermans levens aan het volgen zijn dat dat we die van onszelf beleven. Overal zien we foto’s en video’s en we horen de gekste verhalen over wat andere mensen wel niet allemaal doen. Vergeet niet dat jij alleen je eigen leven hebt om over te beslissen. Grijp je kans en ga zelf aan de slag, maak die reis, neem dat risico, loop die marathon en overwin die angst. Er is niks mis met dromen, maar je moet niet vergeten dat, als je iets wilt bereiken, je dat alleen kunt doen door in actie te komen.

Wees de persoon die je zelf leuk vindt

Wat zijn de kenmerken die je het leukst vindt van bepaalde vrienden, kennissen of relaties? Welke dingen bewonder je en wat kun je van een ander altijd heel erg waarderen? Wat maakt volgens jou iemand aantrekkelijk? Wees zelf die persoon! Bewandel het pad van je eigen favoriete mens en doe waar je gelukkig van wordt. Wat je naar anderen uitstraalt, krijg je vaak ook weer van hen terug.

Sta open voor verandering

Mensen vinden het vaak moeilijk om met verandering om te gaan. Maar lang niet alles blijft zoals je gewend bent en ook jij en andere mensen kunnen veranderen. Als je dat accepteert en je openstelt voor nieuwe dingen, kun je het omzetten naar iets positiefs. Probeer ook eens vaker iets nieuws waar je je normaal niet comfortabel bij voelt. Zo kun je weer achter nieuwe dingen komen die je trots of gelukkig maken.

Help anderen en neem hulp aan

Het is voor velen lang niet vanzelfsprekend om tijd te steken in het helpen van anderen. Voor beide partijen kan dit voor zowel voldoening als ontwikkeling zorgen. Daarbij hoeven we het simpelweg niet allemaal alleen te kunnen. Het delen van expertise en vaardigheden kan alleen maar goeds met zich meebrengen. Accepteer dus ook hulp van anderen.

Stel je grenzen

doDisplay('div-gpt-ad-BeauNL_in-content_middle_article');

Je eigen grenzen te stellen en je hieraan houden is voor velen makkelijker gezegd dan gedaan. We willen het allerliefst iedereen tevreden houden. Met af en toe nee zeggen is echter niks mis. Blijf naar je gevoel luisteren als je twijfelt en doe geen dingen waar je je niet goed bij voelt voor een ander of om jezelf te bewijzen.

Je verleden beïnvloedt je toekomst

Uiteindelijk kan niemand anders dan jijzelf bepalen hoe jij je levensweg moet bewandelen. Toch kan het voor velen interessant zijn om te lezen over hoe ervaringen uit het verleden effect hebben op hoe we leven in de toekomst en hoe je hier de baas over kunt worden. Mijn boek 'We kunnen wél veranderen, gelukkig en geliefd zijn' gaat over omgaan met het verleden, het binnenlaten van nieuwe gedachtes en gewoontes en het creëren van je eigen geluk.

Verander je drijfveer van angst naar liefde

We worden bijna altijd door pijn, tekort en machteloosheid gedreven in plaats van door waarde, overvloed en kracht. Probeer minder te denken aan wat je wilt vermijden of voorkomen en meer aan waar je hart ligt en wat je wél graag wilt bereiken. Zo raken de angsten die je hebt meer op de achtergrond en ben je echt bezig met wat je gelukkig maakt.

Ontspan

Allerlaatst is ontspanning ontzettend belangrijk. In de razendsnelle wereld van nu lijken we ons hoofd nooit echt meer leeg te maken. Ontspanning is voor zowel lichaam als geest heel belangrijk om gezond te blijven, te relativeren en later weer te kunnen presteren.

wekunnenwelveranderen.nl

doDisplay('div-gpt-ad-BeauNL_in-content_bottom_article');

Laatste nieuws