Royal Fashion: Hertogin Kate is de meest invloedrijke royal

Wat in deze periode niet is veranderd, is de kracht van royalty om mode aankopen te beïnvloeden

Dat royals een behoorlijk steentje bijdragen bij het beïnvloeden van mode aankopen is zeker. Dat bewijst het onderzoek van Lyst.

Door de komst van Covid-19 moeten ook Koninklijk Hoogheden hun rol als royal herzien. Wat in deze periode niet is veranderd, is hun kracht om mode aankopen te beïnvloeden. De meest populaire categorie onder koninklijke vrouwen, waren jurken die zij droegen tijdens hun digitale vergaderingen, werkbezoeken of op paparazzikiekjes. Want zeg nu zelf: iedereen wil er toch bijlopen als een prinses?

Royal Lijstje

Op nummer één staat een jurk met een bloemenprint van Faithfull the Brand (€203,-) van hertogin Kate. Nadat de foto's waren vrijgegeven, stegen de online zoekopdrachten naar het merk met 512% in vergelijking met voorgaande weken. De jurk was onmiddellijk uitverkocht. That's how you do it.

Op de tweede plaats staat de maxi witte katoenen jurk van de Spaanse ontwerper Charo Ruiz (€549-), gedragen door koningin Letizia van Spanje. De zoekopdrachten naar het merk stegen met 353% nadat de koningin van Spanje de jurk in bohemian stijl had aangetrokken tijdens haar bezoek aan Ibiza in augustus.

Britse prinses Beatrice bewees hoe populair het is om een kledingstuk nieuw leven in te blazen. In haar geval: de trouwjurk van grootmoeder, koningin Elizabeth, die zij droeg tijdens haar huwelijk. Vanaf het moment dat de royal foto's naar buiten gebracht werden, nam het aantal zoekopdrachten 'vintage trouwjurken' binnen 48 uur toe met 297%.

Bron: Lyst.com | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws