Beau Pets: 7x poedelen met je pup

Als de lifestyle van je huisdier net zo glamorous is als de jouwe.

Een beetje trimsalon biedt tegenwoordig fijne wellness arrangementen aan voor een ontspannende middag (zoals Spa4Dogs in Assen).

Maar je kunt je hondje ook thuis heerlijk in de watten leggen.

1 Plan de spasessie wat later op de dag, zodat je van tevoren tijd hebt om je hond moe te maken. Denk aan een serieuze workout. Dus hup, de paden op en de lanen in met je pup, zodat hij of zij iets rustiger is tijdens het badderen.

2 Ontspan de spieren van je hond door hem/haar een fijne massage te geven. Het is hierbij essentieel dat dit voor jullie allebei comfortabel is. Zet je het dier op schoot, of werk je liever aan tafel? Begin op de top van het hoofd, en maak zachtjes cirkelende bewegingen terwijl je vingers rustig naar beneden dwalen. Houd het bij hoofd, hals, rug en benen, dus blijf weg van de buik. En luister naar je hond. Als Missoni er geen zin in heeft, dan is een ontspannende infrarood saunabehandeling natuurlijk ook een optie; chique houten bankjes met warme infraroodstralingen. Dit kan honden maar ook katten helpen bij artrose, reuma of stress. Zie faunasauna.nl

3 Natuurlijk ligt alles al klaar in de badkamer; handdoeken, de favoriete Versace-badjas van je hond, een borstel en een verzorgende shampoo. Tip: houd een lepel met pindakaas of paté in het zicht. Dat zal alle aandacht opeisen terwijl jij hem of haar rustig wast. Eventueel kun je die lekkernij ook aan de achterwand van de badkuip smeren. Zo valt er iets te snacken terwijl jij snel de klitten uit de rug kamt.

4 De meeste honden zullen na het wassen even willen rennen of zichzelf heftig willen uitschudden. Laat ze even, ook al sta je al klaar met de föhn. Uiteraard op de meest koele stand.

5 Spray je hond vlak voor het föhnen en borstelen in met een verzorgende spray, om eventuele knopen te ontwarren en voor een glanzende vacht.

6 Nu je hond helemaal fris en schoon is, is het tijd voor een pawdicure. Knip de nagels voorzichtig bij en lak ze eventueel met hondvriendelijke polish.

7 De laatste stap van deze spasessie is parfum. Via Les Poochs shop je voor hem, haar en je kleine genderneutrale puppy luxe geuren waardoor je viervoeter ruikt naar een lentemiddag in een Zuid-Franse bloemenveld. Zie lespoochs.com

Bron: Agnes Hofman | Beeld: iStock

Laatste nieuws