doDisplay('div-gpt-ad-BeauNL_below_menu_allpages');

Succesvolle aanpak van corona in Nieuw-Zeeland

De meeste coronamaatregelen in Nieuw-Zeeland zijn opgeheven, maar er geldt nog steeds een inreisverbod, ook voor personen met een visum voor Nieuw-Zeeland.
.
Premier Jacinda Ardern

Nieuw-Zeeland heeft het coronavirus tot tweemaal toe onder controle gekregen. Intussen zijn daarom de meeste maatregelen in het land weer opgeheven. Enkele weken geleden vond zelfs weer een groot sportevenement met publiek plaats. Voor buitenlandse reizigers geldt nog steeds een inreisverbod, ook als zij een geldig Visum Nieuw-Zeeland hebben.

doDisplay('div-gpt-ad-BeauNL_in-content_top_article');

Premier Ardern beloond voor haar aanpak van de corona-uitbraak

De premier van Nieuw-Zeeland, Jacinda Ardern, won begin oktober met grote overmacht de verkiezingen. Dit is waarschijnlijk mede te danken aan haar effectieve aanpak van het coronavirus. Met strenge maatregelen was het virus in Nieuw-Zeeland snel onder controle. Toen in augustus na een lange coronavrije periode van honderd dagen opnieuw besmettingen werden vastgesteld, werden strenge maar doeltreffende maatregelen genomen. De stad Auckland, waar het virus opdook, ging in lockdown en enkele weken later maakte Ardern bekend dat het virus wederom succesvol bestreden was.

Sinds oktober zijn bijna alle maatregelen en beperkingen in het land opgeheven. Het dragen van mondkapjes en het houden van afstand is niet meer nodig. Half oktober werd zelfs weer een rugbywedstrijd gehouden inclusief dicht op elkaar gepakte en juichende toeschouwers. Het beleid van de premier tijdens de coronacrisis heeft vermoedelijk bijgedragen aan haar monsterzege tijdens de verkiezingen.

doDisplay('div-gpt-ad-BeauNL_in-content_middle_article');

Inreisbeperkingen nog steeds van kracht

Hoewel in het land zelf bijna alle maatregelen zijn opgeheven, gelden er wel nog steeds beperkingen voor buitenlanders die het land willen bezoeken. Om te voorkomen dat reizigers uit andere landen het virus naar Nieuw-Zeeland overbrengen, geldt er tot nader order een inreisverbod. Alleen reizigers met de nationaliteit van Nieuw-Zeeland of Australië en personen met een permanente verblijfsvergunning voor Nieuw-Zeeland mogen naar het land reizen.

Daarnaast kunnen in uitzonderlijke gevallen speciale vergunningen toegekend worden, bijvoorbeeld bij ernstig zieke familieleden of sterfgevallen in Nieuw-Zeeland. Reizigers moeten bij het inchecken voor de vlucht kunnen aantonen dat ze in Nieuw-Zeeland in quarantaine gaan met een voucher van de faciliteit waar ze zullen verblijven. Bovendien kunnen uitzonderingen gemaakt worden voor medewerkers in de gezondheidszorg die essentiële diensten verlenen in Nieuw-Zeeland. Zij moeten voor vertrek online een aanvraag indienen om een uitzondering op het inreisverbod te ontvangen.

Visum Nieuw-Zeeland (NZeTA) aanvragen

Het inreisverbod geldt dus ook voor personen die al een geldig visum of NZeTA voor Nieuw-Zeeland hebben. Wanneer dit verbod opgeheven zal worden, is nog niet bekend. Toch is het mogelijk om nu alvast een visum Nieuw-Zeeland aan te vragen. Visumaanvragen worden net als voor de corona-uitbraak binnen vijf werkdagen verwerkt. Omdat het NZeTA vanaf het moment van goedkeuring 2 jaar geldig is, is het geen enkel probleem als reizigers nu al een aanvraag indienen. Zij mogen dan binnen de geldigheidsduur van 2 jaar in Nieuw-Zeeland aankomen. In het formulier hoeft nog geen definitieve aankomstdatum te worden ingevuld. Daarom kunnen reizigers die van plan zijn na corona naar Nieuw-Zeeland te reizen nu alvast hun visum aanvragen.

doDisplay('div-gpt-ad-BeauNL_in-content_bottom_article');

Laatste nieuws