We bespreken 5 ingrediënten: Alles wat je wilt weten over natuurlijke huidverzorging

De werking van vijf natuurlijke ingrediënten op een rij.

Natuurlijke producten veroveren massaal onze badkamerkastjes. Maar dat is natuurlijk ook niet zo gek.

De natuur zit boordevol ingrediënten die een positieve werking hebben op ons huidje. We zetten de voordelen van vijf natuurlijke producten voor je op een rijtje.

Aloë Vera

Aloë vera wordt gewonnen uit een cactusachtige plant die van nature in de tropen en subtropen voorkomt. Naast een latexachtige melk kun je uit de bladeren van de aloë vera plant ook een zachte gel halen. Aloë vera zit vol met proteïnen, mineralen en vitamines. Het heeft een zeer goede vochtinbrengende werking en zorgt voor een zachte en soepele huid. Aloë vera is zeer geschikt voor de gevoelige, licht beschadigde of geïrriteerde huid.

Jojoba olie

Jojoba olie wordt gewonnen uit de zaden van de jojoba plant. Dit is geen plantje dat we in de vensterbank hebben staan, deze plant kan namelijk wel tien meter hoog worden en heeft lange, uitgestrekte wortels. Doordat jojoba olie enigszins vergelijkbaar is met menselijke talg, kan het de huid op een natuurlijke manier geven wat het nodig heeft. Jojoba olie is daarom een uitstekende basis voor een vochtinbrengende crème. Het verstopt de poriën niet en het laat ook geen vettig residu achter op de huid. Daarbij heeft jojoba olie een zeer hydraterend effect op de huid.

Groene thee

Dat groene thee goed is voor de inwendige mens is al lang bekend. Maar wist je dat groene thee ook je huid een handje helpt? De ontstekingsremmende eigenschappen en antioxidanten werken namelijk ook aan de buitenkant. Daarnaast zorgen de antioxidanten ervoor dat de huid minder snel veroudert. Groene thee werkt namelijk preventief op huidveroudering doordat het de beschadiging van de huid door zonlicht kan verminderen.

Zoete amandelolie

Zoete amandelolie wordt gewonnen uit rauwe amandelen. Amandelolie heeft uitstekende voedende eigenschappen en laat de huid zacht aanvoelen. Het bevat belangrijke ingrediënten die aantoonbaar positief werken, zoals vitamine E, kalium, zink, eiwitten en onverzadigde vetzuren. Omdat amandelolie van nature hypoallergeen is, zijn producten met amandelolie ook zeer geschikt voor mensen met een gevoelige of droge gezichtshuid. Amandelolie houdt het vocht van de huid vast en geeft een gezonde glans, zonder de poriën te verstoppen. Gebruik zoete amandelolie voor je huid in geval van jeuk, huidirritatie of als je huid droog of strak aanvoelt.

Kokosolie

Kokosolie wordt geperst uit de pulp van de kokosnoot en is zowel hydraterend als ontstekingsremmend. De goede werking van kokosolie op de huid komt onder andere door de vitamine E die erin zit, die vroegtijdige huidveroudering kan voorkomen. Daarnaast is laurinezuur een van de belangrijkste ingrediënten in kokosolie, met een antibacterieel en ontstekingsremmend effect. Het kan kleine irritaties en verwondingen helpen herstellen. Als kokosolie juist wordt toegepast kan het, dankzij de helende werking, een onzuivere huid tegengaan. Heb je last van eczeem, dan kan kokosolie helpen je huid minder jeukerig of pijnlijk te laten voelen. Ook bij een verbrande huid kan kokosolie helpen: het helpt de huid herstellen en te voeden.

Wil jij je eigen lichaam- en huidverzorging een upgrade geven naar een natuurlijke? Beau Monde tipt de Naturally Good lijn van NIVEA.

Bron: NIVEA | Beeld: iStock

Laatste nieuws