doDisplay('div-gpt-ad-BeauNL_below_menu_allpages');

Last van een (zeer) droge huid? Dan is dit hét ingrediënt voor jou

Zo soepel is jouw huidje nog nooit geweest. En dat allemaal dankzij dit ene ingrediënt.
.

Voelt je lijf normaal al droog aan, door kou, regen en wind is 'ie trekkerig en zelfs wat schilferig. En dan die jeuk... Geen crème die daar tegen opgewassen lijkt. Hoe krijg je je huid weer stralend, zacht en – vooral – soepel? Wij hebben 't antwoord voor je: Urea. Het ingrediënt voor een gezonde huid.

doDisplay('div-gpt-ad-BeauNL_in-content_top_article');

Helaas, na een lange zomer is dan nu toch echt het najaar aangebroken. De dagen worden korter, de temperatuur daalt. Dit is de tijd om thuis te cocoonen met kaarsjes, open haard of kachel. Heel sfeervol, maar ook heel pittig voor onze huid. Niet alleen vanwege de kou buiten, ook vanwege de warmte binnen.

Zeer vervelend

Een droge (gezichts)huid komt vaak voor, al hebben sommigen hier sneller last van dan anderen. Zeker in de herfst- en wintermaanden. Heb jij er ook (wel eens) last van? Dat je huid trekkerig voelt en ruw? Of gaat het bij jou nog een stapje verder en heb je leuk en schilfers? Een extreem droge huid kan zelfs gebarsten zijn en daardoor zeer gevoelig. Naast dat dit zeer vervelend aanvoelt, leidt het ook tot vroegtijdige huidveroudering en zullen rimpels zich eerder vormen. #lieverniet

Bescherming van de huid

Je huid heeft van nature een barrière, die wordt gevormd door de bovenste laag van je huid: de opperhuid. Deze bevat lipiden (huidvetten) die ervoor zorgen dat je huid beschermd is tegen invloeden van buitenaf, zoals irriterende stoffen. Daarnaast zorgt het ervoor dat het vocht dat in je huid zit, vastgehouden wordt. Het vochtgehalte van je velletje blijft dus op peil.

Bij een droge huid werkt de lipidenbarrière minder goed. Daardoor verliest je huid sneller vocht (het verdampt) en kunnen vitale, vochtbindende stoffen gemakkelijk weggewassen worden. Als de barrière niet wordt hersteld, kan de droogte dieper de huid binnendringen en de vochtnetwerken in de dieper gelegen huidlagen verstoren. Wat uiteindelijk leidt tot een extreem droge huid.

Lipiden & hydratatie

Niet alleen externe factoren (denk aan kou, regen, wind, zonlicht) kunnen de huid uitdrogen, ook verkeerde verzorging, heet (en vaak) douchen, medicijngebruik, roken of hormonale invloeden hebben invloed. Met al die 'dreigingen' in én om je heen, is het dus belangrijk om die lipidenbarrière zo snel mogelijk te herstellen. Maar hoe doe je dat? En vooral: wat is een langdurige oplossing zodat je echt verlost bent van je klachten? Allereerst, door het tekort aan lipiden aan te vullen. Deze zijn essentieel voor een stabiele huidbarrière. Daarnaast heeft de huid hydratatie nodig. En nee, daarvoor hoef je echt geen kapitalen uit te geven aan crèmes. Sterker nog: 1 ingrediënt is voldoende om je droge huid te herstellen.

Lees verder op de volgende pagina.

doDisplay('div-gpt-ad-BeauNL_below-content_article');