Waarom hertogin Kate meer lijkt op de Queen dan op prinses Diana

Koningin Elizabeth en Kate Middleton zouden meer gelijkenissen hebben dan gedacht.

Lees ook

Men vergelijkt de hertogin van Cambridge continu met haar wijlen schoonmoeder, prinses Diana, terwijl ze eigenlijk meer weg heeft van een ander belangrijk royal lid.

Koninklijke auteur Victoria Murphy wees op Kate's introverte karakter, liefde voor het buitenleven en 'vermogen om in compartimenten te verdelen' als dingen die ze gemeen heeft met de koningin. Juist ja! Koningin Elizabeth en Kate Middleton zouden meer gelijkenissen hebben dan gedacht.

Het heeft alles met het groeiende zelfvertrouwen van de hertogin te maken. We schreven hier al eerder over (in dit artikel), zo verbeterde de relatie tussen haar man, prins William, en Kate hierdoor, maar het is natuurlijk ook een pluspuntje als het gaat om jezelf voorbereiden op een grote rol, in dit geval een rol als koningin. La Middleton is zich aan het ontpoppen tot een waardige, toekomstige koningin van het Verenigd Koninkrijk.

Maar al te graag willen we Kate vergelijken met haar overleden schoonmoeder, terwijl ze in wezen meer weg heeft van koningin Elizabeth. “Ik heb altijd gedacht dat Kate qua persoonlijkheid meer gemeen heeft met de koningin; geen extravert persoon, maar stilletjes zelfverzekerd met een voorliefde voor het buitenleven en het vermogen om zich in compartimenten te verdelen”, legt koninklijk expert en auteur Victoria Murphy uit. “Kate is echter wel meer een teamspeler dan een leider en misschien meer een luisteraar dan een prater, maar ik denk dat deze kwaliteiten goed passen bij haar huidige én toekomstige rollen binnen in het koninklijke leven.”

Hoewel Kate van nature introvert is, zegt Murphy dat het ook duidelijk is dat ze echt uit haar schulp is gekomen en veel is gegroeid sinds ze met The Firm is getrouwd en goed op weg is om zich voor te bereiden om ooit koningin te worden. “Er is geen twijfel dat Kate enorm in vertrouwen is gegroeid sinds ze bij de koninklijke familie kwam,” zei Murphy. “In het begin wilde ze heel graag de kneepjes van het vak leren en naar anderen kijken voor advies over wat ze zou moeten doen en dat merkte je. Maar geleidelijk begon ze meer de leiding te nemen en nu voelt het veel meer alsof ze een drijvende kracht als het gaat om de soorten doelen die zij en William op zich nemen en de manier waarop ze hun werk aanpakken.”

Angela Levin, een andere koninklijke auteur die over Kate's koninklijke persoonlijkheid sprak, is het met Murphy eens. “Ik denk dat ze in de loop van de tijd meer zelfvertrouwen heeft gekregen. Ze is een perfectionist die alles goed wil doen en is zenuwachtig geweest dat ze dat niet zou doen,” zei Levin. “Nu ze weet hoe het werkt, is ze meer ontspannen. Ik denk ook dat het moederschap een groot verschil heeft gemaakt in hoe ze het leven als een koninklijk persoon onder ogen ziet.”

Bron: Good Housekeeping, Victoria Murphy | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws

Zie ook