Dit is de reden waarom Victoria Beckham uit de Spice Girls stapte

Ze had naar eigen zeggen een life-changing moment. En het had alles met Elton John te maken..

Lees ook

Victoria Beckham begon haar leven in de spotlights als Posh Spice, stopte en begon daarna haar succesvolle carrière als modeontwerpster. Maar waarom stopte ze eigenlijk met haar zangcarrière?

In de nieuwste Vogue heeft Victoria een brief naar zichzelf geschreven en geeft hiermee een kijkje in haar leven. Zo schreef La Posh onder andere over haar mode-imperium, haar 2020 én over haar tijd bij de Spice Girls. “Weet je nog toen je jaren geleden naar een optreden van je goede vriend Elton John zat te kijken in Las Vegas?” schrijft Vic. “Hij zong het nummer Tiny Dancer alsof hij dat voor het eerst deed en toen realiseerde je je dat muziek zijn levenslust is.”

“Dat was een life-changing moment voor jou. Zingen en dansen deed je voor de lol, maar je besefte dat het niet jouw passie was,” schrijft de modeontwerpster. “Die dag begon je aan je zoektocht naar wat jouw dromen precies zijn; het was tijd om de Spice Girls te verlaten. Je bewandelde voor het eerst je eigen pad en dat was doodeng voor je. Het was eng om een hoofdstuk af te sluiten dat zo’n groot deel van je was.” Victoria ging op zoek naar haar échte passie, en dat bleek mode te zijn. In september 2008 lanceerde ze dan ook haar gelijknamige label. In de jaren die volgden, wist ze haar merk groter te maken en in november 2011 won ze zelfs de Designer Brand of the Year bij de British Fashion Awards. Nog steeds is Victoria’s modebedrijf een succes, alleen zorgde het coronavirus wel voor zware tijden.

Hoewel Victoria haar passie voor mode heeft gevonden, is ze enorm dankbaar voor haar tijd als zangeres. “Die jaren liggen inmiddels ver achter je, maar die lessen van toen heb je altijd met je meegenomen. Ik hoop dat je dit leest terwijl je lekker ergens op een bankje zit en omringd bent door de mensen van wie je houdt. Weet je nog dat je in die coronajaren heel veel met je familie samen was en jullie naar elkaar toe groeiden? Ik weet zeker dat je dat voor altijd zult koesteren.”

Enne, inmiddels lijkt Victoria toch open te staan voor een Spice Girls-reünie. To be continued…

Bron: Grazia | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws

Zie ook