Deze royal was wél blij met hoe ze in The Crown werd neergezet

Gelukkig valt de serie toch nog bij één lid van de koninklijke familie in de smaak.

Lees ook

De royals laten niet veel los over wat ze van The Crown vinden en of ze de serie überhaupt hebben gekeken. Eén uitzondering daargelaten, want onlangs gaf een lid van de koninklijke familie toch haar eerlijke mening.

Trouwe kijkers

Het schijnt dat queen Elizabeth zelf een trouwe kijker is van de serie, maar we zullen niet snel van her majesty horen wat ze precies van de serie vindt (al lekt er af en toe een en ander uit). Veel andere royals lijken maar weinig interesse te tonen in de Netflix-show of zijn ronduit beledigd door hoe ze worden neergezet. Zo zou prins Charles imagoschade hebben opgelopen door de manier waarop de populaire serie zijn affaire met Camilla in beeld heeft gebracht. Een bron van the Daily Mail meldt dat ook prins William niet te spreken is over de wijze waarop het verhaal van 'zijn beide ouders wordt uitgebuit als een makkelijke manier om geld te verdienen.'

Toch hebben sommige familieleden van de queen nog een goed woordje voor de serie. Onlangs gaf één royal openlijk toe dat ze de The Crown heeft gekeken en niet ontevreden was met haar vertolking.

Sarah Ferguson

Sarah Ferguson, hertogin van York, vertelde aan Us Weekly dat ze erg tevreden was met 'haar' optreden in de serie. “Ik vond het prachtig gefilmd”, laat de duchess weten. “De cinematografie was schitterend. De manier waarop ze mijn huwelijk hebben neergezet was ook erg mooi.”

In het vierde seizoen van The Crown wordt Sarah Ferguson gespeeld door actrice Jessica Aquilina en is te zien hoe ze in het huwelijksbootje stapt met prins Andrew. Hoewel het koppel al meer dan twintig jaar gescheiden is, heeft de hertogin er duidelijk geen moeite mee om haar royal wedding nog eens terug te kijken op Netflix.

Bron: Marie Claire UK | Beeld: The Crown/Netflix

Laatste nieuws

Zie ook