doDisplay('div-gpt-ad-BeauNL_below_menu_allpages');

Recept: zo maak je in een handomdraai (vegan) chocolademousse

Chocolademousse was nog nooit zo gemakkelijk te maken.
@media (max-width: 679px){#fig-60d31abf4d72f img.lazyloading{background: #eee;}#fig-60d31abf4d72f img{#fig-60d31abf4d72f img.lazyloading{width: 470px;height: 470px;}}@media (min-width: 680px) and (max-width: 680px){#fig-60d31abf4d72f img.lazyloading{background: #eee;}#fig-60d31abf4d72f img{#fig-60d31abf4d72f img.lazyloading{width: 624px;height: 624px;}}@media (min-width: 681px) and (max-width: 1320px){#fig-60d31abf4d72f img.lazyloading{background: #eee;}#fig-60d31abf4d72f img{#fig-60d31abf4d72f img.lazyloading{width: 1290px;height: 726px;}}@media (min-width: 1321px){#fig-60d31abf4d72f img.lazyloading{background: #eee;}#fig-60d31abf4d72f img{#fig-60d31abf4d72f img.lazyloading{width: 948px;height: 533px;}}vegan chocolademousse HelloFresh

Zo wordt 'koken met restjes' ineens zoveel smakelijker!

Winterwonderland in Nederland: zit jij in team liefhebber of team liever niet? Behoor je tot de laatste dan heb je misschien wat inspiratie nodig als je koel- en voorraadkast steeds leger wordt. Ook direct een reden om dat goede voornemen om minder voedsel te verspillen (wat 56% van de Nederlanders op zijn of haar voornemens-lijstje heeft staan) weer op te frissen. Uit onderzoek blijkt zelfs dat 40 procent van de consumenten vaak ingrediënten weggooit omdat ze maar een klein deel van het product nodig hebben. De hoogste tijd dus voor wat inspiratie om te koken met restjes, vandaag: vegan chocolademousse. Hoef je ook de deur niet uit voor de boodschappen: score!

doDisplay('div-gpt-ad-BeauNL_in-content_top_article');

Ingrediënten

  • 125 ml kikkererwten-sap
  • 150 gram pure chocolade (vegan)
  • 1 tl vanillesuiker
  • 60 gram suiker
  • snufje zout

Zo maak je het:

  1. Mix met een handmixer het kikkererwten-sap in een kom tot het begint te schuimen.
  2. Voeg de suiker toe.
  3. Smelt de chocolade en laat het afkoelen tot kamertemperatuur (ongeveer 18°C). Kan au bain-marie of met de magnetron.
  4. Meng de chocolade met het opgeklopte kikkererwten-sap. Zorg ervoor dat de chocolade niet naar de bodem zakt.
  5. Voeg de vanillesuiker en het snufje zout toe.
  6. Verdeel de mousse over verschillende bakjes en laat minimaal 4 uur opstijven.

Laatste nieuws