Deze royal staat achter het vertrek van Harry en Meghan

"Veel mensen vinden dat het hebben van een titel zijn keerzijde heeft."

Lees ook

Met het definitieve vertrek van Harry en Meghan staan de verhoudingen tussen de Sussex'jes en de rest van de royal family op scherp. Toch kunnen ze nog wel op de steun van dit familielid rekenen.

Geen terugkeer

De hertog en hertogin leken not amused toen het nieuws vorige week naar buiten kwam dat ze nu al hun koninklijke taken – en daarmee ook hun beschermheerschappen – moeten neerleggen.

Het leidde ertoe dat Harry en Meghan subtiel nog eens uithaalden naar de Queen, tot grote ergernis van prins William.

Te midden van al het royal drama is er één familielid dat openlijk steun heeft betuigd aan de Sussex'jes: Harry's tante, prinses Anne.

‘De juiste keuze’

In een interview met Vanity Fair laat de dochter van queen Elizabeth doorschemeren dat ze de keuze van haar neefje Harry goed begrijpt.

Ze vertelt daarin over het feit dat ze haar eigen kinderen een zo normaal mogelijke jeugd heeft willen geven. Daarom brak ze met de traditie en besloot ze haar zoon Peter en dochter Zara geen titels mee te geven.

“Ik denk dat het waarschijnlijk makkelijker voor hen is, en ik denk dat de meeste mensen vinden dat het dragen van een titel ook een keerzijde heeft”, vertelt prinses Anne. “Dus waarschijnlijk is dit de juiste beslissing voor hen geweest.”

Met deze boodschap, die kort na het vertrek van Harry en Meghan naar buiten kwam, laat prinses Anne stilletjes horen dat ze de breuk met het Koningshuis goedkeurt.

Zara Tindall neemt het haar moeder in ieder geval niet kwalijk dat ze geen titel heeft geërfd. “Zara zegt altijd dat ze erg blij is dat ze geen titel heeft gekregen, omdat ze op deze manier haar eigen leven kon leiden”, geeft haar schoonvader Philip Tindall prijs.

Peter kreeg bij zijn huwelijk nog de kans om een titel aan te nemen, maar liet dit aanbod ook schieten.

Of prins Harry met alle media-aandacht ooit dezelfde vrijheid zal beleven als zijn neef en nicht, is nog maar de vraag. Maar toch fijn om te weten dat Harry en Meg in ieder geval één Windsor achter zich hebben staan.

Bron: Marie Claire UK | Beeld: Brunopress

Laatste nieuws

Zie ook