doDisplay('div-gpt-ad-BeauNL_below_menu_allpages');

Nieuwe beelden van film 'Spencer' tonen actrice Kristen Stewart als prinses Diana

Deze Nederlandse actrice gaat de rol van prinses Diana vertolken

Ja, er komt écht een Charles/Diana/Harry/Meghan-musical.
Marlijn Weerdenburg

Het kon natuurlijk niet uitblijven, een musical over zowel het turbulente liefdesleven van prins Charles en prinses Diana als de roerige opbloeiende romance van Harry en Meghan. En déze actrice mag al zingend in de rol van Lady Di kruipen.

doDisplay('div-gpt-ad-BeauNL_in-content_top_article');

Diana & Zonen

Deze week kwam Medialane met de aankondiging dat het verhaal van Charles en Diana in een musicalvorm wordt gegoten. Komend najaar is 'Diana & Zonen' te zien in de theaters. Volgens de trailer gaat het muziekspektakel 'over een moeder die vecht voor haar kinderen, rivaliteit, schuld en romantiek' – het welbekende tragische verhaal dus, maar dan met twee tijdlijnen. De website van de musical laat namelijk weten dat ook de opbloeiende liefde tussen prins Harry en Meghan Markle een grote rol gaat spelen.

Cast

Op het moment van schrijven is nog maar één castlid bekendgemaakt, en dat is degene die de princess of Wales gaat spelen. Marlijn Weerdenburg mag voor deze musicalproductie de rol op zich nemen, zo laat de dolblije actrice zelf weten op Instagram.

"Diana. Een droomrol. Ik kan het nog steeds niet geloven", schrijft Marlijn. "Onvoorstelbaar trots dat ik deze rol mag gaan vertolken. Ik droom, hunker, verlang er al maanden naar om het van de daken te schreeuwen en nu is het dan eindelijk zo ver."

Dat de actrice staat te springen om de wereldberoemde prinses te spelen, moge duidelijk zijn. "Diana heeft een complexe persoonlijkheid waar zo veel over is gezegd en geschreven, maar wie is ze nou echt? Ik kan niet wachten om me onder te dompelen in deze vrouw. Ze doorbrak taboes en conventies, worstelde met haar rol binnen het conservatieve Britse koningshuis en zette zich vol in voor de strijd tegen aids. Maar boven alles was ze een moeder. Een vrouw die haar zonen te vroeg alleen moest achterlaten."

Marlijn was eerder te zien in onder andere Soldaat van Oranje, tv-serie Danni Lowinski en Moltalk. Wie de andere royal rollen op zich gaan nemen, wordt waarschijnlijk komende weken bekend gemaakt. Een Nederlandse versie van Charles, Harry en Meghan? Wij zijn er heel benieuwd naar!

Babybumps en musical songs

Marlijn heeft hiermee een drukke tijd voor de boeg. Niet alleen kan het repeteren van musicalliedjes nu beginnen, ook wordt de actrice binnenkort voor de tweede keer moeder. Net als haar personage in de musical heeft ze straks twee jongens in huis.

doDisplay('div-gpt-ad-BeauNL_in-content_bottom_article');

Laatste nieuws