Glamour met een knipoog

Beau Culinair: Popcorn met knoflook en Parmezaanse kaas

Een filmavondje is niet compleet zonder deze popcorn

Popcorn recept

Popcorn is misschien wel onze favoriete caloriearme snack. Wij zeggen dan ook niet gauw nee tegen een handje popcorn en ook bij een filmavondje hoort een flinke bak met deze zoute snack.

Wil je weleens een andere smaak proberen? Bestrooi je popcorn dan eens met knoflook en Parmezaanse kaas. Geloof ons: je wilt nooit meer anders.

Ingrediënten

  • 1 zakje magnetronpopcorn
  • 6 knoflookteentjes, gehakt (of 3/4 theelepel knoflookpoeder)
  • 4 eetlepels gezouten boter
  • 2 eetlepels geraspte parmezaanse kaas
  • 1/4 theelepel gedroogde tijm
  • 1/8 theelepel gedroogde oregano
  • Snufje zout
  • Zwarte peper, na smaak
  • Paprika- of chilivlokken

Bereiding

1. Pop de popcorn volgens de instructies op de verpakking. Doe ondertussen de knoflookteentjes en boter in een magnetronbestendige mok of kom (je kunt het ook op het fornuis bereiden).

2. Smelt de boter en de knoflook in de magnetron, ongeveer 15 seconden of tot de boter gedeeltelijk is gesmolten. Prak de knoflook met een stamper of met de achterkant van een lepel door de boter.

3. Roer de Parmezaanse kaas door het mengsel. Doe het mengsel opnieuw in de magnetron tot de boter volledig gesmolten en gietbaar is, zo’n 10 seconden.

4. Roer nu de kruiden, zout, peper en de paprika- of chilivlokken door de gesmolten boter. Zorg dat alles goed gemengd is.

5. Giet de helft van de popcorn in een serveerschaal. Sprenkel de helft van de topping over de popcorn. Bedek de schaal met een stuk folie en schud om alle popcorn te bedekken met het mengsel. Voeg vervolgens de rest van de popcorn toe aan de schaal en herhaal de stappen tot alle popcorn gelijkmatig bedekt is.

6. Geniet van je heerlijke popcorn met knoflook en Parmezaanse kaas. Jum!

Food & health
  • Kookfans
  • iStock