De Queen onthult een van de dingen waar ze het meest trots op is

Elizabeth is weer aan het werk en haalt tijdens een videocall een dierbare herinnering op.

Lees ook

Het al bijna zeventig jaar lang volhouden op de troon lijkt ons een hele prestatie, maar Queen Elizabeth beleefde een van haar meest trotse momenten juist toen ze nog 'gewoon' een tienerprinses was.

Reddingszwemmen

In een videocall (ja, ook Elizabeth gaat met haar tijd mee) keek de Queen afgelopen week terug op de zwemlessen die ze als tiener volgde. Tijdens het gesprek met de Royal Life Saving Society vertelt ze dat ze destijds apetrots was op de Life Saving Award die ze voor het reddingszwemmen haalde.

“Ik denk dat ik niet eens precies wist wat ik deed. Ik denk dat ik twaalf of veertien jaar was. Het is erg lang geleden, ben ik bang”, vertelt Queen Elizabeth wanneer haar naar deze ervaring gevraagd wordt. En lang geleden was het inderdaad: prinses Lilibeth haalde de medaille om precies te zijn tachtig jaar geleden, in 1941. Iets waar de Queen wel even om moet grinniken als de interviewers dat met haar delen.

Primeur

Destijds was prinses Elizabeth zelfs de eerste tiener in de hele Commonwealth die de Award van de reddingsbrigade in ontvangst mocht nemen.

“Ik was me er niet van bewust dat ik de eerste was – ik deed het gewoon en werkte er erg hard voor. Het was een geweldige prestatie en ik was heel erg trots om de badge op mijn zwempak te dragen”, vertelt de 95-jarige vorstin.

De aandoenlijke herinnering is niet het enige wat royal fans gelukkig stemt: ze constateren ook dat Elizabeth er ruim een maand na het overlijden van haar echtgenoot fit en zelfs vrolijk bij zit. Deze week maakte ze ook weer voor het eerst een openbare verschijning voor de opening van het parlement en de traditionele Queen's Speech. Een rouwperiode, een pandemie en een leeftijd waarop de meeste mensen al dertig jaar met pensioen zijn, houden de Queen niet tegen om haar royal duties te vervullen.

Bron: The Royal Family, Woman and Home | Beeld: Brunopress

Laatste nieuws

Zie ook