Backstage! In gesprek met de man achter de kapsels van het Eurovisie Songfestival

Welk kapsel geeft hij zélf douze points vanavond?

Lees ook

Bij het Eurovisie Songfestival geldt toch dat je act minstens zo belangrijk is als je zangkunsten. Spectaculaire lichteffecten, gestroomlijnde choreografie, onvergetelijke outfits én de perfecte coupe helpen om die felbegeerde punten binnen te slepen. Maar wie is nu de man achter de kapsels van Eurovision 2021?

Onze collega's van Grazia kregen de kans om te spreken met het brein achter de lokken van menig deelnemer. Als Hair Creative Director van het Eurovisie Songfestival is Moroccanoil’s Antonio Corral Calero verantwoordelijk voor bijna alle kapsels die je tijdens het songfestival voorbij ziet komen. En ja, dan hebben we het niet alleen over de zangers, zangeressen en groepen, maar ook over achtergronddansers, bandleden én presentatoren. Druk is eh… nog al een understatement, maar Antonio doet het vol passie want ja: dit is een droom die uitkomt voor hem. Begrijpen we!

Hoe excited ben je dat het Eurovisie Songfestival nu eindelijk echt van start kan gaan?

“Het is een overweldigend gevoel, maar op een mega positieve manier. Ik ben nu al ruim anderhalve week in Rotterdam, vlak voor alle landendelegaties aankomen, en je voelt de energie van dit gigantische event echt overal om je heen. I love it! Samen met het geweldige team aan haarstylisten zorgen we in de Moroccanoil Spa Lounge dat alle delegaties zich op hun gemak voelen. Sommige landen hebben hun eigen haarstylist mee en dan geven wij ze extra tips mee om hun look next level te tillen en tippen we de juiste producten. En sommige artiesten stylen we echt in z’n geheel. Maar het belangrijkst is om te zorgen dat elke delegatie zich zelfverzekerd voelt en een geweldige ervaring meekrijgt.”

Wat zijn dé haartrends van dit Eurovisie Songfestival?

“Het is eigenlijk een melting-pot, er komt van alles voorbij. Maar ik zie wel een overeenkomst: we zien namelijk veel natural healthy hair. Denk aan veel textuur en losse krullen. Het hoeft allemaal niet meer extreem gestyled te zijn, zoals in de vroege jaren negentig. Thank god, niet meer die mega rechte en droge lokken. Het haar van nu mag echt gezond zijn, lekker los en bouncy. Mensen omarmen ook echt hun eigen haar en zijn niet bang om hun persoonlijkheid en individualiteit te laten zien. Dus we zien ook veel felgekleurd haar.”

Wat vind je van Jeangu’s stijl?

“Ik vind het cool als iemand weet wie hij is en wat hij wil, dat vind ik sexy. Jeangu is helemaal zichzelf, zit vol zelfvertrouwen en ownt zijn look. Dat straalt hij ook echt uit. I love that.”

Welke artiest geef jij douze points?

“O, no…. ik mag natuurlijk geen Italië zeggen, dan kom ik in de problemen. Maar, eh… ik doe het toch. Dus ja, Italië! Ik vind die mix van mannelijkheid, genderless en hun rock-outfits echt geweldig. En het haar van de hele groep zit gewoon geweldig. Ze zijn bad ass, maar ook echte sweet hearts en ze zijn helemaal zichzelf. Dat inspireert me enorm.”

Welke haartrends gaan we terugzien deze zomer?

“Ik denk dat we veel Eurovisie-trends ook terug gaan zien deze zomer op de straat. Er zijn veel hippe, jonge artiesten die optreden en ik weet zeker dat ze anderen gaan inspireren met hun fashion statements en looks. Maar wat we deze zomer sowieso veel gaan zien, zijn looks geïnspireerd op de seventies en eighties. Denk aan: curtain bangs, een midden scheiding en losse krullen. En voor de mannen big hair als David Bowie.”

Wat is de meest gemaakte fout die vrouwen maken tijdens het stylen van hun haar?

“Te veel producten gebruiken, of te weinig! Of je haar niet vaak genoeg wassen. En ik snap het hoor, als vrouw heb je ook gewoon mega veel ballen om hoog te houden. Je hebt een drukke baan, je bent een lover, een moeder, partner en hebt een vriendengroep die aandacht verdient. It’s a lot! En dan moet je haar ook nog on top of point zijn. Juist daarom is het fijn als je een haarproduct gebruikt dat écht bij je haar past. Vraag daarom om productadvies bij je eigen kapper, zodat je geen stylingproduct gebruikt dat eigenlijk niets voor je haar doet.”

Bron: Grazia – Babette Dessing | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws

Zie ook