Good to know: hoe werkt een PlayStation kaart precies?

Voor de glamour-gamers onder ons!
@media (max-width: 679px){#fig-61024dc48614b img.lazyloading{background: #eee;}#fig-61024dc48614b img{#fig-61024dc48614b img.lazyloading{width: 470px;height: 470px;}}@media (min-width: 680px) and (max-width: 680px){#fig-61024dc48614b img.lazyloading{background: #eee;}#fig-61024dc48614b img{#fig-61024dc48614b img.lazyloading{width: 624px;height: 624px;}}@media (min-width: 681px) and (max-width: 1320px){#fig-61024dc48614b img.lazyloading{background: #eee;}#fig-61024dc48614b img{#fig-61024dc48614b img.lazyloading{width: 1290px;height: 726px;}}@media (min-width: 1321px){#fig-61024dc48614b img.lazyloading{background: #eee;}#fig-61024dc48614b img{#fig-61024dc48614b img.lazyloading{width: 948px;height: 533px;}}PlayStation kaart

Speciaal voor de gamers onder ons leggen we uit hoe je de meeste voordelen haalt uit een PlayStation kaart.

Het gebruik van een PlayStation kaart

Om digitaal aankopen te doen op de spelcomputer van Sony is er een digitale portemonnee beschikbaar. Deze kun je op verschillende manieren van wat geld voorzien en de meest gebruikte is de zogeheten PlayStation kaart. Dit is een prepaid kaart die je na betaling van een code voorziet. Deze code kun je vervolgens heel gemakkelijk verzilveren in de PlayStation Store, de digitale shop van Sony PlayStation om aankopen in te doen. De mogelijkheden, de werking en het voordeel zetten we in dit artikel duidelijk uiteen.

De mogelijkheden van een PlayStation kaart

De code die je krijgt na betaling is in feite een prepaidkaart. Deze los je in de PlayStation Store in en de waarde van de code wordt dan in euro’s in je digitale wallet aangegeven. Daarmee kun je aankopen doen en dat is niet beperkt tot één aankoop, je kunt er zoveel mee kopen als je wilt. Elke transactie wordt van het bedrag in je portemonnee afgeschreven en zodra dat op nul staat is je besteedbare tegoed op. Je tegoed kan je dan met een extra PlayStation kaart zo weer aanvullen.

De mogelijkheden die je qua besteding hebt zijn best wel uitgebreid. Zo kun je bijvoorbeeld een lidmaatschap afsluiten op PlayStation Plus, of PlayStation Now. Daarmee kan je dan genieten van de voordelen die PlayStation Plus brengt of oneindig veel games streamen via PlayStation Now, wat een soort Netflix is maar dan voor PlayStation games.

Uiteraard kun je ook nieuwe games, alsook oudere games met je PlayStation tegoed aanschaffen. Die kun je na betaling dan gelijk downloaden en spelen op je PlayStation 4 of 5. Het gaat allemaal zeer soepel en je hebt direct toegang tot je aangeschafte content. Maar daar stopt het natuurlijk niet. Je kunt namelijk met je PlayStation kaart ook extra content voor bestaande games kopen. Wil je je racegame verrijken met een set nieuwe auto’s? Of wil je nieuwe emotes en skins aanschaffen in Fortnite? Het PlayStation tegoed maakt het allemaal mogelijk.

Dat is op te delen in twee soorten. Zo kun je voor verschillende games losse uitbreidingspakketten kopen die je gelijk kunt downloaden en gebruiken. Ook kun je met een PlayStation kaart in-game valuta kopen, waarmee je vervolgens in een bepaald spel items kunt aanschaffen. In het geval van Fortnite kun je bijvoorbeeld V-Bucks kopen met het PlayStation tegoed. Die V-Bucks kun je nadien in de Fortnite winkel gebruiken om nieuwe skins, emotes, thema’s en nog veel meer aan te schaffen.

Hoe werkt het gebruik van een PlayStation kaart?

Er is qua aankopen heel veel mogelijk in de PlayStation Store en natuurlijk is het allemaal vrijblijvend. Wil jij je games of ervaringen aanvullen met meer mogelijkheden en content, dan is het aanvullen van je portemonnee met een PlayStation kaart voldoende. Een aankoop wordt direct van je beschikbare tegoed afgeschreven en je krijgt per mail een kwitantie toegestuurd voor je administratie. Alles verloopt digitaal en in de PlayStation Store word je stapsgewijs door het betaalproces geloosd, een kind kan de was doen. Een PlayStation kaart inlossen – de code althans – gaat trouwens eveneens zeer gemakkelijk: in de PlayStation Store zoek je naar de optie ‘Codes inlossen’ (onder je account), daar vul je de code in en het is geregeld!

Het voordeel van een PlayStation kaart

Er zijn in de PlayStation Store verschillende manieren om betalingen te verrichten. De PlayStation kaart is hierin een hele prettige en veilige manier. Doordat het op prepaid basis werkt en je altijd in een oogopslag ziet wat je huidige balans is, weet je precies waar je staat met de mogelijkheden tot aankopen. Dit is voornamelijk voor de jongere gamers onder ons een interessante manier om met geld om te leren gaan.

Op het moment dat er veel Fortnite, Minecraft of een van de andere populaire games gespeeld wordt, dan zal de vraag om extra content vroeg of laat komen. Stel via een PlayStation kaart een bepaald bedrag beschikbaar en laat kinderen zelf ontdekken wat ze ermee kunnen. De digitale winkels in de games zijn dermate rijkelijk gevuld, dat er hoe dan ook een keuze gemaakt kan worden. Gezien het concept op prepaid basis werkt is op = op, en dus moet elke besteding doordacht zijn.

De jonge gamers kunnen natuurlijk hun gewilde content aanschaffen, maar ze moeten wel keuzes maken. Is het wat ze verwachten? Stelt het teleur? Het blijft qua uitgaven altijd binnen de perken, aangezien je zelf een vast bedrag aan de portemonnee toekent. De kids ontdekken dan zelf de waarde, de mogelijkheden en hoe het concept van geld werkt.

In die zin kan je al spelenderwijs het concept van valuta en besteding een kind bijbrengen en dat op de manier die voor hen het leukste is. Zo is er onbedoeld ook een educatief element in het gebruik van een PlayStation kaart.

Laatste nieuws