Poezelige zomervoetjes om te showen

Het is tijd voor een zomer-pedicure!

Ken je dat? Je voeten hebben de hele winter veilig opgesloten gezeten achter de warme stof van je sokken. Nu is het zomer en is het tijd om ze te showen. Maar oeps, zijn ze daar wel klaar voor? Tijd voor een zomer-pedicure!

De zomer is in volle gang, en dat betekent: tijd voor sandalen en slippers. Wil jij niet voor gênante verrassingen komen te staan? Zorg er dan voor dat jouw voeten weer spik en span zijn. Tijd om te shinen!

Verzorg je voetzolen

First things first: je voetzolen moeten in goede vorm zijn. Voordat je aan de slag gaat met een voetvijl, voetenrasp of puimsteen, maak je eerst je huid mooi zacht. Daarvoor laat je je voeten zo’n twintig minuten weken in een warm voetenbadje. Daarna kun je aan de slag met het verwijderen van hardnekkige eeltplekken. Masseer je voeten vervolgens in met een scrub. Gebruik dit ook op je enkels en kuiten en maak langzame cirkelvormige, diepe bewegingen. Hiermee zeg je vaarwel tegen dode huidcellen en een droge huid. Spoel na het inmasseren de scrub af met warm water en voel hoe zacht je voeten nu al aanvoelen.

Hydrateer je voeten

Knip of vijl je teennagels voor een optimaal verzorgde look. Knip ze recht af en vijl ze bij. Probeer de hoekjes niet af te knippen, want dit kan leiden tot ingegroeide nagels. Na het knippen is het belangrijk je voeten goed te verzorgen en te hydrateren. Zo blijven ze langer zacht en glad. Je kunt hiervoor een speciaal voetenmasker gebruiken. Deze laat je een tijdje op je voeten inwerken. Of smeer je voeten in met een verzorgende en hydraterende moisturizer speciaal voor de voeten. Trek en duw daarbij aan de tenen voor een extra ontspannende werking. Ook is dit goed voor de bloedcirculatie en verlicht het spanningen.

Weg met vieze geurtjes

Nu je voeten poezelig zacht zijn, wil je ze kunnen showen wanneer dat maar kan. Dat betekent ook dat je je schoenen uit wilt kunnen trekken, zonder dat daar nare geurtjes bij aan te pas komen. Heb je snel last van zweetvoeten en hou je daarom liever je schoenen aan? Gelukkig is daar een oplossing voor! Namelijk sokken gemaakt van bamboe. Op www.bamboobasics.com shop je ze in verschillende stijlen en kleuren. Bamboevezels zorgen ervoor dat het vocht in de sokken sneller absorbeert en verdampt. Bamboe neemt tot wel 70% meer vocht op dan katoen. Daardoor blijven je sokken en voeten langer droog. Ook heeft het bamboetextiel een antibacteriële werking, waardoor nare geurtjes geen kans krijgen. Met bamboesokken ben je de hele dag verzekerd van frisse voeten. Dus trek gerust je schoenen uit en showen maar.

Zomers lakkleurtje

Last but not least: Strak gelakte nagels mogen natuurlijk niet ontbreken bij deze zomerse pedicure. Maak je voeten fleurig en zomers met sprankelende kleuren. Verwijder eerst eventueel vuil van je nagels met een nagelborsteltje of bokkenpootje. Breng daarna voor het lakken een laagje vaseline of vette bodylotion aan rond je nagels om vlekken op de huid te voorkomen. Breng voor het beste resultaat eerst een basislaagje aan (primer). Kies daarna voor je favoriete kleur nagellak en breng daar twee laagjes van aan. Voor de finishing touch werk je de nagellak af met een toplaag. Wil je extra lang genieten van je kersverse lak? Breng dan na een paar dagen nog een tweede toplaag aan. Zo blijft je nagellak in topconditie. En je voeten, die zien er tiptop verzorgd uit!

Beeld: Pexels

Laatste nieuws