Hertogin Kate in quarantaine na bezoek aan Wimbledon

Een woordvoerder laat weten hoe het gaat.

Hertogin Catherine verscheen afgelopen vrijdag nog in de royal box op Wimbledon, maar is sindsdien het paleis niet meer uitgekomen. Dat laat een woordvoerder weten.

Lege agenda

Kensington Palace heeft laat weten dat Kate voorlopig thuisblijft en haar agenda is leeggemaakt. Eigenlijk zou de hertogin van Cambridge vandaag een speciale dienst in St Paul's Cathedral en een tea party in Buckingham Palace bijwonen (niet verkeerd voor een maandagmiddag!), maar nu blijkt dat Kate al een paar dagen in quarantaine zit.

“Vorige week kwam de hertogin van Cambridge in contact met iemand die vervolgens positief testte voor COVID-19”, meldt een woordvoerder. “Hare Koninklijke Hoogheid heeft geen symptomen, maar volgt alle relevante overheidsrichtlijnen en zit thuis in zelfisolatie.”

Wimbledon

Afgelopen vrijdag werd Kate nog negatief getest, waardoor ze plaats mocht nemen op de koninklijke tribune van Wimbledon, naast Edward Windsor, de hertog van Kent. Daarna zou ze echter al haar afspraken af hebben moeten zeggen.

De royals nemen sowieso het zekere voor het onzekere door zichzelf twee keer per week te laten testen, en ook zijn ze inmiddels volledig gevaccineerd. Grote kans dus dat Kate binnen mum van tijd haar royal duties weer oppakt.

Bron: Hello | Beeld: Brunopress

Laatste nieuws