Hertogin Kate loopt ontmoeting met prinses Mary mis

Prins William moest het in zijn eentje opnemen tegen de Deense royals.

Even bijkletsen met de Deense royals zat er deze week niet in voor de hertogin van Cambridge.

Woensdagavond brachten kroonprins Frederik, prinses Mary en prins Christian van Denemarken een bezoek aan Londen om het Deense voetbalteam aan te moedigen bij de halve finale van het EK – een taak die vooral de 15-jarige Christian bloedserieus nam.

Het Deense elftal nam het op tegen de Engelse Three Lions, maar dat voetbalteam moest het met minder royal support doen. In tegenstelling tot de vorige wedstrijd zaten hertogin Kate en prins George ditmaal namelijk niet op de tribune, en moest prins William zich in zijn eentje luidkeels hoorbaar maken.

Prins George nam deze keer geen plaats in het stadion om de simpele reden dat de wedstrijd ná zijn bedtijd begon. En beoogd troonopvolger of niet, je verslapen is ook in groep drie not done. Al wordt er voor de finale aanstaande zondag, weer om acht uur 's avonds, misschien wel een uitzondering gemaakt voor de kleine prins, die al de lucky charm van het Engelse elftal wordt genoemd.

Hertogin Kate moest ook thuisblijven – ze zit sinds afgelopen vrijdag in zelfisolatie na contact met een vervolgens positief getest persoon. Of we Catherine zondag weer op de tribune zien, blijft dus ook nog de vraag.

Vanwege haar paleis-quarantaine moest de hertogin van Cambridge dus ook een hereniging met collega-prinses Mary missen. De Britse en Deense royal ladies worden vaak met elkaar vergeleken vanwege hun kledingstijl én hun toekomst als koningin-gemalin. Erg goed schijnen ze elkaar niet te kennen: hun laatste openbare ontmoeting is alweer vijf jaar geleden.

Dat van die overeenkomende stijl lijken de royals wel te bevestigen. Zowel hertogin Kate als prinses Mary kozen voor een rode blazer en witte top toen ze tijdens dit EK plaatsnamen in het stadion (je zou bijna vergeten dat ze elk een ander land aanmoedigen). Tóch verenigd in kledingkeuze!

Beeld Kate: Brunopress | Beeld Mary: Pro Shots, Action Images

Bron: Hello | Beeld: Brunopress, Instagram

Laatste nieuws