Wat maakte Lady Di’s stijl haar zo fabuleus?

Diana Spencer leeft vooral voort in de talloze stijldossiers die over haar worden gemaakt.

Lady Diana Spencer was een stijlicoon, bij leven en dood.

Was ze vroeger een plaatje om te zien en werden haar outfits uitgebreid besproken, vandaag de dag worden haar outfits nog steeds volop gekopieerd. Di's stijlspectrum reikte van fenomenale avondjurken tot simpele sweaters boven jeans en rijlaarzen. We zetten de meest relevante outfits op een rij, om te zien wat haar stijl zo tijdloos maakte.

Outfits met een boodschap

De prinses sprak via haar kleding. Het bekendste voorbeeld? Waarschijnlijk bovenstaande revenge dress. Het was de jurk waarin Diana ten tonele verscheen op de avond dat een documentaire over de scheiding van Charles en Diana werd uitgezonden op nationale televisie. Daarin vertelde prins Charles op subtiele wijze dat hij al tijdens zijn huwelijk was vreemdgegaan. Op de vraag of hij altijd trouw was geweest aan zijn vrouw antwoordde hij: “Ja. Totdat de relatie niet meer te herstellen was, toen we het allebei al hadden geprobeerd.” Sindsdien wordt Lady Di gezien als de grondlegger van de revenge dress. Een sexy, weinig verhullende jurk die wordt gedragen bij de eerste publieke verschijning na een relatiebreuk, echtscheiding of overspelgeruchten.

De oversized blazer

Een kledingstuk dat in één seconde een outfit kan maken (of breken). Lady Di wist het item te combineren met een alledaagse outfit, wat hedendaags een casual look genoemd wordt.

Panty

Diana liet ons toen al zien dat matte panty's enorm stijlvol kunnen zijn.

De vrolijke truien

De truien kunnen niet ontbreken in het rijtje van iconische kledingkeuzes. Haar bekendste was de rode variant met schaapjes. Eentje die diverse winkelketens deze dagen op hun kleerhangers hebben hangen. De fascinatie voor Lady Di blijft voortbestaan.

Bron: Vogue NL | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws