Beau Monde’s Weekendtips!

Trends op het gebied van mode, culi, interieur, binnenblijven en uitgaan (voor zover mogelijk).

Trends op het gebied van mode, culi, interieur, binnenblijven en uitgaan (voor zover mogelijk). Kortom, álles wat jouw leven die glamourtouch geeft.

Gezocht: glazen muiltje

Als er dan toch spelletjes gespeeld moeten worden met het kleine grut, dan graag léuke spelletjes. Zoals het sprookjes memoryspel van Laurence King waarbij je moet zoeken naar sprookjesfiguren en de voorwerpen die bij hen horen. Denk aan: Assepoester + glazen muiltje + pompoenkoets. En niet vals spelen hè? €18 bispublishers.com

Veel mode, veel naakt

Een leuke tip is serie ‘Halston’ over Roy ‘Halston’ Frowick (gespeeld door Ewan McGregor). Deze ontwerper, bekend om zijn tumultueuze carrière en zijn hedonistische lifestyle in de jaren zeventig en tachtig, was zo’n beetje dé beschermheilige van Studio 54. Alle beeldschone beroemdheden zoals Liza Minnelli en Bianca Jagger, dansten in een Halston-jumpsuit in de New Yorkse discotheek. Wat kun je verwachten: veel naakt, fabulous fashion, bergen cocaïne, en zalig onuitstaanbaar divagedrag. Heerlijk! netflix.com

Gouden Randje

Geef je woonkamer een gouden upgrade of tover de slaapkamer om tot een balzaal uit de jaren dertig. Behangmerk Kek Amsterdam, bekend om zijn déco-prints en weelderige landschappen, heeft de collectie uitgebreid met behangetjes met gouden randjes. Van geheel metallic tot bloemenprints met een golden touch. Maakt je vrolijk! kekamsterdam.com

Culinaire junkfood

Plein 32, Arnhem

Junk Food is allang niet meer alleen de vette hap van de snackbar om de hoek. De haute friture (denk: garnalenkroketjes, frites met truffelmayo en antipasti) is here to stay. Aanstaande maandag is het International Junk Food Day en speciaal daarvoor zet TheFork, het toonaangevende online restaurantontdekkings- en reserveringsplatform in Europa, een top-7 aan hotspots met culinaire junkfood op de kaart voor je op een rij.

1. Eetwinkel Buurman en Buurman – Groningen
De mix van ingrediënten maakt deze pizzeria anders dan anders. Denk aan de pizza gekke geit: met paprikasaus, groene asperge, mango-chutney, amandelschaafsel, geitenkaas en koriander. Vegan lovers opgelet: de vegan kip hoisin pizza is er één om ooit eens te proberen.

2. Vegan Temple Bar – Amsterdam
Na een drankje of twee op het Leidseplein van Amsterdam is het tijd voor een ultieme snack. Stap binnen bij de Vegan Temple bar. Van een shoarma roll, smokey temple barber (kapsalon) tot aan een avocado burger, alle snack-opties komen voorbij en zijn voor zowel vegans als non-vegans om je vingers bij af te likken.

3. Jack – Rotterdam

Ga je naar Jack Rotterdam, dan garanderen wij dat je een leuke avond uit hebt. Naast voldoende entertainment serveren ze ook een heerlijke Jack’s chicken sate, een 24k burger en zoete aardappel frites met truffelmayonaise.

4. Sugo – Utrecht
A pizza a day is altijd een goed idee! En pizza’s bakken kunnen ze als geen ander bij Sugo. De pizzabodems zijn luchtig, licht en krokant. Het deeg krijgt zelfs 72 uur de tijd om te rijzen en wordt pas daarna afgebakken. Leuk weetje; pizza van Sugo is ideaal om te delen want ze serveren grote planken met antipasti en pizza.

5. Hummus Company – Den Haag

Zeg je Ottolenghi dan zeg je aubergine met granaatappelpitjes, gefrituurde bloemkool en falafel. Dit alles hebben ze in overvloed op het menu staan bij de Hummus company in Den Haag. En niet te vergeten natuurlijk een silky smooth hummus die je met een pitabroodje lekker kunt dippen.

6. Flipped Story – Tilburg
Een hip Chinees restaurant waar je niet alleen de bekende bubble tea kunt krijgen, maar ook een heerlijke Peking-Duck roll en de bekende Takoyaki deegballetjes. En voor wie alleen maar even een vrolijke oppepper wil, het roze interieur brengt alle happy vibes.

7. Plein 32 – Arnhem

De lekkerste spareribs van de grill die bestel je hier, maar vergeet ook niet weg te gaan zonder de Red Velvet of New York cheesecake te bestellen. Het menu zegt genoeg!

Bron: Sandra ten Brink | Beeld: iStock (openingsbeeld), Instagram

Laatste nieuws