Krijgt baby Lili dan toch een koninklijke doop?

Volgens de kenners willen Harry en Meghan hun dochtertje in Windsor laten dopen.

Lees ook

Dat de dochter van prins Harry en hertogin Meghan geen traditionele koninklijke opvoeding krijgt, staat vast, maar voor de doop van Lili maken de Sussex'jes een uitzondering.

Koninklijke doop

Baby Lili is nu bijna twee maanden oud en de voorbereidingen voor haar doop zijn naar verluidt in volle gang. Volgens royaltykenners en insiders willen Harry en Meghan met hun twee kinderen overvliegen naar het Verenigd Koninkrijk om hun jongste spruit te laten dopen in bijzijn van de Queen.

“Harry heeft al tegen verschillende personen gezegd dat hij Lilibet wil laten dopen in Windsor,” meldt een bron van de Daily Mail. Daar kunnen de koninklijke baby's alles krijgen wat de traditie voorschrijft: het dragen van de doopjurk die al sinds jaar en dag in de familie zit, de doop door de aartsbisschop van Canterbury met water uit de zilveren schaal die (toepasselijk!) de Lily Font heet en uiteraard de aanwezigheid van Hare Majesteit de Overgrootmoeder.

Kennismaking

Verrassend is het wel, dat Harry en Meghan een koninklijke doop beogen, terwijl ze zich het afgelopen jaar vooral hebben gericht op het opbouwen van een nieuw leven vér van The Firm.

Volgens de Britse media is zo'n traditionele ceremonie voor Lili nu eenmaal nodig als ze zich van haar plaats in de lijn van de troonopvolging wil verzekeren. Pas als ze officieel tot de Anglicaanse kerk behoort, mag ze zich aansluiten in de rij. Lili wordt dan nummer 8 en duwt de toch al verstoten oudoom prins Andrew dan naar plaats 9. Maar hoeveel waarde hechten de Sussex'jes aan dat plekje als ze juist de titels en koninklijke verplichtingen aan hun kinderen voorbij willen laten gaan?

Een andere redden, speculeren royaltykenners, is dat Harry en Meg met de doop simpelweg aan de wereld willen laten zien dat ze nog altijd op goede voet staan met de Queen en de rest van de familie. Het zou een leuke kans zijn om Lili voor te stellen aan haar neefjes en nichtjes. Bovendien is de pers altijd afwezig tijdens een royal doop, dus hoeft de familie in dat geval ook niet op pottenkijkers te rekenen.

Even wachten

Weten we al wanneer de mogelijke hereniging gaat plaatsvinden? “[Harry en Meghan] zijn bereid om te wachten tot de omstandigheden zo’n groot feest toelaten”, vertelt de insider. Hoewel Archie al na twee maanden gedoopt werd, laat de gebeurtenis soms bijna een halfjaar op zich wachten. No hurry!

Lees meer: Oprah Winfrey doet boekje open over peetouderschap baby Lili

Bron: Skynews, HLN | Beeld: Brunopress

Laatste nieuws

Zie ook