Zorgeloze-vakantie-checklist: van coronatest Schiphol tot onze beste inpaktips

Hello sunshine!

Het is volop zomer, het hoogseizoen staat voor de deur en zelf staan we te trappelen om een andere omgeving op te zoeken. Vakantie vieren vergt dezer dagen iets meer voorbereiding dan gewoonlijk, maar we helpen je graag er een stressless summer van te maken.

Bestemming checken

Of je nu een afreist naar een vijfsterrenhotel in Saint Tropez of een glamping in de Ardennen, het komt niet als een verrassing dat je bij elke (buitenlandse) bestemming van tevoren moet checken hoe het zit met alle maatregelen. Doe dit niet té kort voor vertrek, want soms moet je meer regelen dan je denkt, maar vergeet ook zeker niet vlak voor take-off nog eens te kijken naar alle reisregels. Populaire vakantielanden als Duitsland, Frankrijk, Spanje en Griekenland veranderen de maatregels voor inkomende toeristen namelijk met regelmaat. Denk aan de geldigheid van negatieve testen, bepaalde types mondkapjes of de regels om het terras op te gaan.

Good to know: als je vanuit Nederland reist, heb je bijna altijd een bepaald 'toegangsbewijs' nodig om de grens over te steken. Dit kan de code zijn die geactiveerd wordt nadat je volledig gevaccineerd bent (plus twee weken), een herstelbewijs óf een negatieve test. Die coronatest kun je vrij last minute nog gewoon nog op Schiphol doen (en dan fingers crossed voor de uitslag). Controleren of er op je bestemming ook andere maatregelen gelden dan in Nederland, bijvoorbeeld een mondkapjesplicht of een avondklok, doe je via Nederland Wereldwijd.

Zorgeloos vertrekken

Het is heerlijk om even een andere omgeving op te zoeken, maar je laat je vertrouwde stulpje natuurlijk het liefst in goede handen achter. Al helemaal wanneer je beschikt over huisdieren en/of erg gehecht bent aan je kamerplanten (geloof ons: ook die laatste categorie houdt het niet twee weken uit zonder jou). Naast pensions, lieve buurvrouwen of -mannen en professionele poezenoppassers zijn er ook genoeg mensen die dit jaar in eigen land vakantie vieren en nog een leuke (lees: niet volgeboekte) verblijfplaats zoeken. Huizenruil à la The Holiday is een optie, net als je optrekje verhuren (moeten vakantiegangers wel op je kat zitten wachten, natuurlijk, maar het is très inbraakproof).

(Zoveel mogelijk) inpakken

Je weet niet wat voor weer het wordt. Wat je allemaal gaat doen. Waar je zin in hebt als je weg bent. We snappen als geen onder dat je het liefst de volledige inhoud van je garderobe en kaptafel in je koffer stopt, al ga je maar een paar nachten weg. Just to be sure. Naast XXL-koffers – als ze maar goede wieltjes hebben, nietwaar? – zweren we ook bij ouderwetse inpaktips. Absolute musts zijn je kleding oprollen, je schoenen volstoppen met sokken of andere kleinigheden, en je favoriete beautyproducten in reisverpakkingen aanschaffen. Ook een handige: kies zoveel mogelijk kleding met hetzelfde kleurenpalet. Zo valt er op bestemming meer te mixen & matchen, met minder kledingstukken. Je koffer gaat makkelijker dicht en het staat ook nog eens leuk op the Gram.

Fijne vakantie!

Beeld: Unsplash, Arnel Hasanovic

Laatste nieuws