Opletten: kersverse prinses Delphine maakt vandaag gedurfd statement bij royal debuut

De kunstenares lijkt vandaag met haar kledingkeuze de controverse op te zoeken.

Vanmiddag verschijnt de Belgische prinses Delphine voor het eerst als onderdeel van de Belgische royals bij een officieel evenement. Hierbij gaat ze direct voor een gedurfde outfitkeuze.

Koninklijk debuut

Belgische krant Het Weekblad beweert insider knowledge te hebben over hoe de kersverse prinses Delphine vanmiddag haar debuut maakt bij de nationale feestdag. Zij beweren namelijk dat de buitenechtelijke dochter van Koning Albert de controverse niet schuwt met haar modieuze outfit – en dan hebben we het niet over een punky kapsel à la Charlene.

Belgische designers

Delphine kiest met haar outfit voor drie relatief onbekende Belgische designers. Haar schoenen zijn van het Antwerpse Morobé, haar handtas is van de hand van Award/t, en haar jurk en hoed komen bij Erratum Fashion vandaan. Vooral deze laatste keuze is opmerkelijk, want Erratum Fashion maakt Afrikaans-geïnspireerde mode en schuwt daarbij een flink politiek statement absoluut niet.

Koloniaal verleden

Net zoals ons eigen land heeft België zich in koloniale tijden niet heel netjes gedragen, een detail dat vaak liever vergeten wordt. Dat Delphine juist nu kiest voor een outfit van de Guinese ontwerpster Siré Kaba, wordt daarom als een statement gezien. Of haar nieuwe familie de move kan waarderen zal vanmiddag dus blijken tijdens het defilé.

Ook uitkijken naar Elisabeth

Naast Delphine zal er nog een andere Belgische royal te zien zijn in een bijzondere outfit, maar hier geen glamourous jurk of artistieke outfit. Prinses Elisabeth is namelijk onderdeel van het militair defilé. Zij heeft haar opleiding aan de Koninklijke Militaire School bijna afgerond, maar vanmiddag is ze dus in elk geval nog in uniform te bewonderen. Het is wachten op de eerste foto's!

Bron: HLN, Het Nieuwsblad | Beeld: Brunopress

Laatste nieuws