Wat voor werk deden deze royals voor ze prinsessen werden?

Voordat ze hun prins ontmoetten, zaten ze op kantoor of deden ze mee aan realityshows. De achtergronden van de huidige prinsessen en koninginnen verschillen enorm.

Van Grace Kelly en Meghan Markle weten we dat ze een naam binnen de acteerwereld hadden opgebouwd voordat ze hun prinsen op het witte paard trouwden. Maar wat deden de andere prinsessen en koninginnen om de kost te verdienen, voordat hun leven voorgoed veranderde?

Koningin Rania van Jordanië

Slechts zes maanden nadat ze prins Abdullah ontmoette, gaf burgermeisje Rania de Jordaanse prins het jawoord. Daarvoor timmerde ze hard aan de weg in de marketing- en bankensector. Ze werkte onder andere voor Citibank en voor Apple – geen kleine namen.

Koningin Máxima der Nederlanden

Rania is niet de enige die goed met cijfertjes is, ook Máxima had natuurlijk een glansrijke carrière in de financiële wereld voordat ze prinses der Nederlanden werd. Ze was onder andere Vice President of Institutional Sales for Latin America en Vice President of Emerging Market Divisions. Al bijna net zo'n mondvol als haar huidige titel.

Koningin Letizia van Spanje

Letizia was al bekend met de camera's voordat out of the blue bekend werd dat ze verloofd was met de Spaanse kroonprins. Letizia had destijds al een indrukwekkende loopbaan als journaliste achter de rug. Vlak voordat ze de royal verloving aankondigde, was ze het gezicht van het meest bekeken journaal van Spanje.

Prinses Sofia van Zweden

Het was even slikken toen prins Carl Philip zijn Sofia voorstelde aan de familie. De knappe Zweedse werkte als glamourmodel en ging daarbij pikante shoots niet uit de weg, waardoor er nog altijd foto's van de schaars geklede prinses rondgaan. Ook was Sofia meerdere keren te zien in realityprogramma's, maar ze liet zich van een heel andere kant zien toen ze in Stockholm ethiek ging studeren aan de universiteit.

Koningin Silvia van Zweden

De in Duitsland geboren Silvia heeft een talenknobbel en studeerde Spaans na haar middelbareschooltijd. Daarnaast sprak ze ook nog eens vloeiend Engels, Portugees, Frans, Zweeds en uiteraard Duits. Ze werkte als tolk en vertaler en kreeg ooit de klus om een Zweedse prins te begeleiden bij een bezoek aan Duitsland, and the rest is history.

Kroonprinses Mary van Denemarken

De Australische Mary werkte in de reclamewereld en schopte het tot sales director bij een makelaar in luxe vastgoed. Maar of ze ooit zelf had kunnen denken dat ze als prinses in het meest luxueuze optrekje van Denemarken zou vertoeven?

Catherine, hertogin van Cambridge

Al in haar studiejaren had ze een knipperlichtrelatie met prins William, maar na haar afstuderen kon ze niet meteen als fulltime royal aan de slag. Kate werkte eerst in het feestartikelenbedrijf van haar ouders en vond daarna een baantje in fashion, als inkoper voor luxemerk Jigsaw.

Koningin Mathilde van België

Nog een talenwonder (een must als je koningin bent van een drietalig land) in dit rijtje: koningin Mathilde spreekt vier talen vloeiend. Ze studeerde psychologie en combineerde haar talenten door logopediste te worden, totdat ze haar prinsessentitel in de wacht sleepte.

Bron: Nine | Beeld: Brunopress

Laatste nieuws