Nog niet vergeten: Sarah Ferguson reageert op Oprah-interview

Het interview van Harry en Meghan zit de hertogin van York niet dwars.

Lees ook

We zijn inmiddels ruim vier maanden verder, maar nog niet alles is gezegd over het explosieve Oprah-interview van Harry en Meghan. Deze keer kreeg hertogin Sarah de veel gestelde vraag 'Wat vond je ervan?' voor haar kiezen.

Beter laat…

Never explain, never complain is het devies van The Royal Family, maar dat 'never' moet met een korreltje zout worden genomen. In de afgelopen maanden hebben meerdere royals tussen neus en lippen door wel gezegd wat ze ervan vonden dat prins Harry en Meghan Markle aanschoven bij Oprah Winfrey om hun verhaal te doen. We kregen een officieel statement van de Queen dat tot alleen maar meer ophef leidde, een ontwijkend antwoord van prins Edward en gravin Sophie, een sneer van prins Albert van Monaco en een stille steunbetuiging van prins Joachim van Denemarken.

De vraag wat ze van het tell-all interview vond, werd onlangs ook aan Sarah Ferguson, hertogin van York, voorgeschoteld. Hoewel Fergie er een beetje omheen draait, lijkt ze redelijk positief over de veelbesproken actie van de Sussex'jes. Het is dan ook een gevalletje 'de pot kan de ketel niet verwijten dat hij zwart ziet', want hertogin Sarah liet zich na haar scheiding van prins Andrew in 1996 zélf door Oprah interviewen.

Sarah Ferguson en Oprah Winfrey tijdens een interview in 1996. Beeld: Brunopress

Goed geholpen

“Alles wat ik wil zeggen is dat Oprah me enorm heeft geholpen toen ik naar de VS ging en door haar werd geïnterviewd. Ik ben een groot fan van Oprah en alles wat ze doet”, vertelt Fergie aan The Telegraph. Inclusief het – inmiddels voor een Emmy genomineerde – interview met Harry en Meg, dus. Verder laat ze weinig los over haar ex-neefje en zijn vrouw. “Ik kan niet echt advies geven aan Harry en Meghan, alleen zeggen 'wees gelukkig.'”

In haar eigen interview met Oprah, 25 jaar geleden, benadrukte hertogin Sarah eigenlijk hetzelfde als wat hertogin Meghan dit jaar deed: trouwen met een échte prins is niet zo'n sprookje als het lijkt. “Je trouwt niet met het sprookje, je trouwt met de man. Je wordt verliefd en trouwt met een man, dan moet je leren leven met het sprookje. Het is alleen geen sprookje meer, het is het echte leven.”

Bron: Hello! | Beeld: Brunopress

Laatste nieuws

Zie ook