Hoe gaat het met prinses Ingrid Alexandra?

De 17-jarige prinses is de eerste Noorse royal die het coronavirus heeft opgelopen. Beterschap!

Lees ook

Dit weekend bracht het Noorse hof naar buiten dat prinses Ingrid Alexandra (17) positief is getest op het coronavirus, maar hoe het verder met de toekomstige troonopvolgster gaat?

Geen groots verjaardagsfeest voor prinses Mette-Marit afgelopen weekend. De Nordic beauty vierde vorige week haar 48ste verjaardag, maar is nu aan huis gekluisterd samen met kroonprins Haakon en kinderen Ingrid Alexandra en Sverre. Het kroonprinselijk gezin zit in quarantaine nu prinses Ingrid Alexandra als eerste Noorse royal het coronavirus heeft opgelopen. De rest van haar familie testte negatief. Een paar dagen het paleis niet uitkomen zijn ze echter wel gewend: ook koning Harald en koningin Sonja gingen al twee keer in quarantaine.

Over hoe het gaat met de jonge prinses, laat het Koninklijk Huis niets los. Wel laat het hof weten dat alle afspraken van kroonprins Haakon voor de zekerheid uit de agenda zijn gehaald. Daarbij gaat het niet alleen om de alledaagse lintjes doorknippen en schepen dopen, ook de viering van het 20-jarig huwelijksjubileum van Haakon en Mette-Marit aanstaande woensdag moet worden opgeschort.

Voor Ingrid en Sverre betekent het misschien dat ze een weekje later terugkeren naar school. Een lastig begin van een belangrijk schooljaar, aangezien prinses Ingrid Alexandra, de tweede in lijn voor de troonopvolging, aan haar eindexamenjaar begint. Beterschap!

Bron: Dagbladet | Beeld: Ann Cathrin Buchard, the Royal Court of Norway

Laatste nieuws

Zie ook