Glamour met een knipoog

Royal recept: zo maak je de favoriete taart van hertogin Camilla

Een taart waar jong en oud(er) van kan genieten.

Taart Camilla

Hertogin Camilla is, net als wij, dol op een stukje taart. Speciaal voor een initiatief dat scholieren en ouderen verbindt, deelt de hertogin van Cornwall het recept van haar favoriete taart. De 'Victoria biscuittaart' zit er fantastisch uit en is ook nog eens heel makkelijk te maken. We like!

Poëzie en taart

Clarence House deelt op Instagram een foto van een stralende Camilla met haar favoriete taart. Speciaal voor het initiatief Poetry Together (poëzie samen) deelt de hertogin van Cornwall het recept van deze Victoria sponge cake.

Poetry Together is een campagne die scholieren en ouderen verbindt om poëzie uit het hoofd op te voeren. "De hertogin deelt haar recept voor een Victoria biscuittaart waar jong en oud(er) van kan genieten nadat ze samen een gedicht hebben voorgedragen", schrijft Clarence House. Het initiatief wil mensen van alle leeftijden verbinden en samenbrengen doormiddel van de kracht van poëzie, thee en cake. Een perfecte combinatie, als je het ons vraagt! Al mag het natuurlijk best zonder poëzie.

Ingrediënten

Voor de taart:

  • 110 gram zelfrijzend bakmeel, gezeefd
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 110 gram margarine of boter, op kamertemperatuur
  • 110 gram basterdsuiker
  • 2 grote eieren
  • 2-3 druppels pure vanille-extract

Voor de garnering:

  • Vulling naar keuze, bijvoorbeeld jam, room, lemon curd of Nutella
  • Poedersuiker, gezeefd

Zo maak je de taart

Verwarm de oven voor op 170 °C.

Pak taartvormen van 17 centimeter doorsnede en vet deze licht in. Bekleed de vorm met bakpapier.

Zeef de bloem en het bakpoeder in een grote kom. Houd de zeef hoog om de bloem goed te laten luchten.

Voeg de overige ingrediënten toe aan de kom en mix tot alles goed gemengd is

Verdeel het mengsel over de twee voorbereide taartvormen en strijk af.

Bak ongeveer 30 minuten in het midden van de oven.

Als de taarten gaar zijn, laat deze ongeveer 30 seconden in de vorm staan. Leg ze daarna op een rooster zodat ze kunnen afkoelen.

Verwijder voorzichtig het bakpapier.

Als de taart helemaal is afgekoeld, kun je er een vulling kaar keuze op doen. Leg de tweede taart er bovenop en bestuif tot slot met poedersuiker.

Eet smakelijk!

Misschien ook voor jou:
Future Queen: zó gaat hertogin Camilla het doen
Food & health
  • Instagram Clarence House
  • Brunopress, Instagram