Glamour met een knipoog

Royal recept: dit is het favoriete toetje van koningin Máxima

En zo maak je het zelf!

Favoriete toetje Máxima

Altijd al benieuwd geweest van welke toetjes de royals houden? Delicious Magazine heeft het antwoord! Volgens hen is Máxima namelijk dol op panqueque y dulce de leche, een typisch Argentijns dessert. Dit zoete nagerecht bestaat uit pannenkoeken met zoete melkcrème. En lucky us: je kunt het heel makkelijk in je eigen keuken maken!

Máxima’s favoriete tussendoortjes

Voordat we het recept met jullie delen, zijn we benieuwd van welke snacks onze koningin nog meer houdt. Het Argentijnse dessert is een van de gerechtjes die Máxima graag tussendoor eet, maar ook de oer-Hollandse kroket en bitterbal heeft ze hoog in het vaandel staan. Verder schijnt ze graag een bakje ijs naar binnen te lepelen.

Haar maaltijden houdt Máxima vaak gezond – veel groenten en vis – om haar prachtige figuur te behouden. Om dan af en toe te genieten van een heerlijk nagerecht als deze pannenkoekjes.

Ingrediënten

Voor de dulce de leche:

  • Blikje gecondenseerde melk (Friesche Vlag)

Voor de panqueques:

  • 125 gram bloem
  • 3 eieren, licht opgeklopt
  • 160 milliliter volle melk
  • 160 milliliter water
  • 1/4 theelepel zout
  • 3 eetlepels boter, gesmolten + extra om in te vetten
  • Poedersuiker, ter garnering (optioneel)

Zo maak je de panqueque y dulce de leche:

Maak eerst de dulce de leche, de melkcrème. Verwijder hiervoor het etiket van het blikje gecondenseerde melk. Zet het blik in een pan met ruim water en zorg ervoor dat hij volledig onder water staat.

Breng het water aan de kook en laat het blikje 3 uur lang koken. Houd dit proces goed in de gaten: het blikje moet voortdurend onder water blijven staan, dus voeg extra water toe indien nodig.

Laat het blikje volledig afkoelen – de dulce de leche is klaar.

Maak de pannenkoeken. Meng de bloem, melk, water, eieren en een snufje zout.

Voeg vervolgens de gesmolten boter toe aan het pannenkoekenbeslag en roer totdat alles net gemengd is: Te lang roeren maakt de pannenkoeken rubberachtig.

Dek de kom af en zet het beslag minimaal 1 uur in de koelkast.

Verhit een klontje boter in een pannenkoekenpan op halfhoog vuur. Vet de pan eventueel goed in met een bakkwast.

Giet 1/4 van het pannenkoekenbeslag in de pan, draai rond zodat er een egale pannenkoek ontstaat. Laat beide kanten lichtbruin kleuren. Herhaal met de rest van het beslag, totdat je vier pannenkoeken hebt.

Verdeel de dulce de leche uit het blikje over de pannenkoeken. Vouw de pannenkoeken dan in vieren en bestrooi met poedersuiker.

Enjoy!

Misschien ook voor jou:
Royal recept: zó bakken ze pannenkoeken in Buckingham Palace
Food & health
  • Kookfans
  • Brunopress